Tarte flambée med shiitakesopp og miso
Tarte flambée med shiitakesopp og miso

Tarte flambée med shiitakesopp og miso

total tid30 min.
20 min.tilberedningstid
10 min.koketid

Frankrike møter Japan i denne unike tarte flambée. Istedenfor den vanlige toppingen med bacon, rømme og løk bruker vi lekker shiitakesopp og en kremete misosaus, avrundet med Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt og Kikkoman Ponzu Sitron.

Ingredienser

10 porsjoner

Deig:

30 g
salt
7 dl
lunkent vann
1 ½ dl
olivenolje
1,8 kg
siktet hvetemel

Saus:

50 g
hvit misopaste
 ½ dl
honning
400 g
crème fraîche, 30 %
300 g
kremost, 70 %

Topping:

400 g
rødløk, skåret i ringer
200 g
shiitakesopp, skåret i strimler
200 g
pak choy, skåret i munnfullstore biter
 ¼ dl
olivenolje
Allergener:
Soya, gluten, laktose
Totalvekt per porsjon:
440 g
Vekt per ingrediens:
Deig, ca. 260 g - Fløte, ca. 90 g - Løk, ca. 40 g - Sopp, ca. 20 g - Pak choy, ca. 20 g - Dressing, ca. 8 g

Tilberedning

Steg 1

Løs opp saltet i det lunkne vannet. Bland med olivenolje og mel til en jevn deig. Dekk og la stå i en bolle i 10 minutter. I mellomtiden forvarmer du ovnen til 220 °C. Lag deigboller på 260 g hver og kjevl dem ut til en tykkelse på 2-3 mm.

Steg 2

Bland Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt med misopaste og honning. Vend inn crème fraîche og kremost.

Steg 3

Smør 90 g av sausen på hver deigbase. Topp med løk og sopp og stek i ovnen ca. 10 minutter til de er gyllenbrune.

Steg 4

Mariner pak choy i Kikkoman Ponzu Sitron og olivenolje, smør på den ferdige tarten og server umiddelbart.

Tips:

Hvis du bruker en varmluftsovn, reduser steketiden til ca. 6 minutter.

Oppskrifts-ID: F1050

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Har du spørsmål om oppskriftene eller produktene våre?

Vi hjelper deg gjerne.

Kontakt oss nå

Ta kontakt med oss!

Har du spørsmål om produktene våre, og om hvorvidt de er tilgjengelige, eller vil du bare finne ut mer om Kikkoman? Da er det bare å kontakte oss!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* obligatorisk

Vær oppmerksom på personvernerklæringen. Øvrig forretningsinformasjon finner du i vårt impressum.