Stekt sopp à la tonkatsu med søtpotetchips
Stekt sopp à la tonkatsu med søtpotetchips

Stekt sopp à la tonkatsu med søtpotetchips

total tid37 min.
30 min.tilberedningstid
7 min.koketid

Tonkatsu – i dag serverer vi en vegetarversjon av denne japanske klassikeren ved hjelp av østerssopp. Kikkoman Teriyaki Marinade setter en autentisk smak på paneringen.

Ingredienser

10 porsjoner

Salat:

600 g
finrevet hvitkål
400 g
finraspet gulrot
10 g
hakket gressløk
1 ½ dl
riseddik
150 g
melis
5 g
salt

Sopp:

Stekeolje
100 g
siktet hvetemel
250 g
hele egg
700 g
østerssopp

Dessuten:

1,2 kg
frosne søtpotetchips
Stekeolje
10 g
gressløk
Allergener:
gluten, soya, egg, sulfitter
Totalvekt per porsjon:
360 g
Vekt per ingrediens:

Sopp, ca. 140 g - Søtpotetchips, ca. 100 g - Salat, ca. 120 g

Tilberedning

Steg 1

Legg grønnsakene til salaten i en stor bolle. Bland sammen eddik, sukker og salt og ha oppi grønnsakene. La stå til marinering i kjøleskapet til retten er serveringsklar.

Steg 2

Forvarm oljen til 175 °C. Sett opp en paneringsrekke: Fyll en bolle med mel. I den andre blander du egg med Kikkoman Teriyaki Marinade, og i den tredje har du Kikkoman Panko.

Steg 3

Dekk soppene med mel, dypp dem i eggeblandingen, og dekk dem så med Kikkoman Panko. Stek i varm olje i 2-3 minutter.

Steg 4

 I mellomtiden friterer du søtpotetchipsen i varm olje ved 175 °C i ca. 4 minutter.

Steg 5

Garner søtpotetchipsen og soppene med gressløk. Server med salaten i egen bolle.

Tips:

For å gjøre en egen vri på retten kan du tilsette ulike tørre kryddere eller sesamfrø til Kikkoman Panko-belegget.

Oppskrifts-ID: F1033

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Har du spørsmål om oppskriftene eller produktene våre?

Vi hjelper deg gjerne.

Kontakt oss nå

Ta kontakt med oss!

Har du spørsmål om produktene våre, og om hvorvidt de er tilgjengelige, eller vil du bare finne ut mer om Kikkoman? Da er det bare å kontakte oss!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* obligatorisk

Vær oppmerksom på personvernerklæringen. Øvrig forretningsinformasjon finner du i vårt impressum.