Stekt ris med bondebønner og soyasaus
Stekt ris med bondebønner og soyasaus

Stekt ris med bondebønner og soyasaus

total tid 1 t
30 min. tilberedningstid
30 min. koketid

Denne retten er full av dristige asiatiske smaker, takket være Kikkoman Soyasaus. Kombinert med gochujang og grønnsakssaus blir dette en perfekt balansert rett med aromatisk dybde, helt ideell for veganere og vegetarianere.

Ingredienser

10 porsjoner

Ris:

400 g
fullkornsris
20 dl
sesamolje

Grønnsakssaus:

900 g
bondebønner (kan være frosne)
2 g
salt
200 g
pak choy (eller rødbetblader / reddikblader)
500 g
sukkererter
120 g
mungbønnespirer
5 g
svarte pepperkorn
300 g
rødløk, skrelt og skåret i lange båter
25 g
hvitløk, skrelt og hakket
10 g
gochujang
30 g
hvite sesamfrø
6 g
chiliflak
10 g
sukker
100 dl
tørr rødvin
4 dl
grønnsakskraft
5 g
potetstivelse (valgfritt)

Garnityr:

5 g
urter til garnityr (f.eks. koriander eller persille)
Allergener:
Soya og soyabaserte produkter, Sesamfrø og sesambaserte produkter, Svoveldioksid og sulfitter (i vinen)
Totalvekt per porsjon:
320 g
Vekt per ingrediens:
  • 120 g ris
  • 200 g grønnsakssaus

Tilberedning

Steg 1

Kok risen i henhold til anvisningene på pakken, og la den stå til avkjøling i ca. 25 minutter.

Steg 2

Varm opp 10 ml sesamolje i en non-stick-panne og stek risen i ca. 10 minutter.

Steg 3

Blansjer bondebønnene i saltet kokende vann i 3 minutter. Sil av, avkjøl i kaldt vann og fjern skallet.

Steg 4

Vask og tørr pak choy eller reddikblader. Blansjer sukkerertene og mungbønnespirene i kokende vann i ca. 10 sekunder, avkjøl deretter i kaldt vann.

Steg 5

Rist pepperkornene i en tørr panne til de begynner å lukte sterkt. Knus dem deretter grovt i en morter.

Steg 6

Varm opp de resterende 10 ml sesamolje i en panne, tilsett rødløk og hvitløk og stek i 3 minutter. Tilsett gochujang, pepperkorn, sesam, chiliflak og sukker og stek i ytterligere 2 minutter. Tilsett vin og Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt og gi et oppkok. Tilsett grønnsakskraft, bondebønner, sukkererter, pak choy-blader og mungbønnespirer. Kok i ytterligere 5 minutter etter oppkok. Hvis retten blir for tynn, kan du jevne den litt med potetstivelse. 

Steg 7

Varm den stekte risen opp igjen, øs den opp i boller og topp med grønnsakssausen. Garner med urtene og server umiddelbart.

Tips:

Du kan bruke alle slags spirer i denne retten, men jo mer spicy smaken er, desto bedre.

Oppskrifts-ID: F1093

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Har du spørsmål om oppskriftene eller produktene våre?

Vi hjelper deg gjerne.

Kontakt oss nå

Ta kontakt med oss!

Har du spørsmål om produktene våre, og om hvorvidt de er tilgjengelige, eller vil du bare finne ut mer om Kikkoman? Da er det bare å kontakte oss!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* obligatorisk

Vær oppmerksom på personvernerklæringen. Øvrig forretningsinformasjon finner du i vårt impressum.