

Stekt ris med bondebønner og soyasaus
Denne retten er full av dristige asiatiske smaker, takket være Kikkoman Soyasaus. Kombinert med gochujang og grønnsakssaus blir dette en perfekt balansert rett med aromatisk dybde, helt ideell for veganere og vegetarianere.
Ingredienser
Ris:
Grønnsakssaus:
Garnityr:
- 120 g ris
- 200 g grønnsakssaus
Tilberedning
Steg 1
Kok risen i henhold til anvisningene på pakken, og la den stå til avkjøling i ca. 25 minutter.
Steg 2
Varm opp 10 ml sesamolje i en non-stick-panne og stek risen i ca. 10 minutter.
Steg 3
Blansjer bondebønnene i saltet kokende vann i 3 minutter. Sil av, avkjøl i kaldt vann og fjern skallet.
Steg 4
Vask og tørr pak choy eller reddikblader. Blansjer sukkerertene og mungbønnespirene i kokende vann i ca. 10 sekunder, avkjøl deretter i kaldt vann.
Steg 5
Rist pepperkornene i en tørr panne til de begynner å lukte sterkt. Knus dem deretter grovt i en morter.
Steg 6
Varm opp de resterende 10 ml sesamolje i en panne, tilsett rødløk og hvitløk og stek i 3 minutter. Tilsett gochujang, pepperkorn, sesam, chiliflak og sukker og stek i ytterligere 2 minutter. Tilsett vin og Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt og gi et oppkok. Tilsett grønnsakskraft, bondebønner, sukkererter, pak choy-blader og mungbønnespirer. Kok i ytterligere 5 minutter etter oppkok. Hvis retten blir for tynn, kan du jevne den litt med potetstivelse.
Steg 7
Varm den stekte risen opp igjen, øs den opp i boller og topp med grønnsakssausen. Garner med urtene og server umiddelbart.
Tips:
Du kan bruke alle slags spirer i denne retten, men jo mer spicy smaken er, desto bedre.
Oppskrifts-ID: F1093
Oppskriften som PDF
last ned PDFOppdag mer