

Squashblomster med teriyakitomater
Denne raffinerte retten viser at squash er en grønnsak med mange muligheter. Sprøstekte squashblomster kombineres med en lekker tomat- og kikertblanding og fullendes med Kikkoman Teriyaki Marinade.
Ingredienser
Squashblomster:
Tomatblanding:
- Tomatblanding, ca. 250 g
- Squashblomster, ca. 210 g
- Pinjekjerner, ca. 5 g
Tilberedning
Steg 1
Fjern støvbærerne inni squashblomstene. Bruk sprøytepose til å fylle hver blomst med ca. 10 g hummus. Tilbered tempurarøren i henhold til anvisningene på pakken. Varm frityrkokeren opp til 175 °C, dypp blomstene i røren og frityrstek dem til de er gyllenbrune. Sil av og krydre dem med havsalt og chilipulver.
Steg 2
Stek rødløken og hvitløken sammen med kikertene og litt olivenolje i en panne på middels varme i 1-2 minutter. Ha tomatene oppi de varme kikertene og rør forsiktig om så alt blir godt blandet. Pisk Kikkoman Teriyaki Marinade, sennep, honning og olivenolje til dressing, og hell denne over tomatene.
Steg 3
Fordel tomatblandingen på tallerkener, garner med basilikum og koriander, og topp hver porsjon med tre frityrstekte blomster og ristede pinjekjerner.
Tips:
Hvis squashblomster ikke er tilgjengelig, kan tynt oppskåret squash brukes isteden. Hummusen kan da serveres som tilbehør.
Oppskrifts-ID: F1070
Oppskriften som PDF
last ned PDFOppdag mer