

Søtpotetmuffins med spinat og oliven
Disse glutenfrie salte muffinsene kan fint nytes alene eller sammen med en grønnsaksdipp som hummus. Kikkoman Soyasaus fremhever smaken av grønnsakene og gjør dem enda lekrere.
Ingredienser
Muffins:
Dessuten:
- 170 g muffins (x 2 per porsjon)
Tilberedning
Steg 1
Skyll hirsen og kok den i henhold til anvisningene på pakken (i forholdet 1:3 hirse til vann) i ca. 20 minutter.
Steg 2
Kok søtpotetene i ca. 20–25 minutter til de er myke.
Steg 3
Stek løken i rapsolje i 5 minutter til den er myk. Tilsett spinat og hakket hvitløk og kok i ytterligere 5 minutter på middels varme. Sett til side.
Steg 4
Kombiner de avkjølte søtpotetene med kokt hirse i en miksebolle. Tilsett linfrø, maismel og Kikkoman Glutenfri Soyasaus. Miks grundig til du får en glatt deig.
Steg 5
Ha gresskarkjernene oppi deigen. Ha oliven oppi deigen sammen med den stekte spinaten og løken fra steg 3. Krydre med chilipulver og pepper og miks grundig.
Steg 6
Smør muffinsformene og fordel deigen likt på dem. Dryss over gresskarkjernene du la til side, og stek muffinsene i ovnen ved 180 °C i ca. 20 minutter.
Steg 7
Ta muffinsene ut av formene og server på tallerkener (to per porsjon).
Tips:
For en unik smak av umami kan du tilsette en skvett Kikkoman Glutenfri Soyasaus til vannet som brukes til å koke hirsen.
Oppskrifts-ID: F1083
Oppskriften som PDF
last ned PDFOppdag mer