Shawarma av halloumi og sopp med ponzu i pitabrød
Shawarma av halloumi og sopp med ponzu i pitabrød

Shawarma av halloumi og sopp med ponzu i pitabrød

total tid45 min.
15 min.tilberedningstid
30 min.koketid

Asiatisk møter det orientaslek i en lekker shawarma av halloumi og sopp. Den nye vrien: ingrediensene på spydet er marinert i en spicy marinade laget med Kikkoman Ponzu Sitron. Serveres med en smakfull rødkålsalat, mynte og sitronhummus.

Ingredienser

10 porsjoner

Pitabrød:

900 g
siktet hvetemel
600 dl
lunkent vann
20 g
gjær
10 g
salt
10 g
sukker
1 dl
olivenolje

Shawarmaspyd:

700 g
halloumi, skåret i munnfullstore biter (ca. 2 x 2 cm)
400 g
blandet sopp, skåret i munnfullstore biter (ca. 2 x 2 cm)
 ½ dl
lønnesirup
5 g
paprikapulver
5 g
spisskummen, malt

Rødkålsalat:

800 g
rødkål, tynt oppskåret
10 g
salt
15 g
brunt sukker
 ½ dl
hvit balsamicoeddik
0,2 dl
olivenolje

Saus:

1 
hvitløksfedd, finraspet
500 g
gresk yoghurt, 10 % fett
100 g
tahini
0,2 dl
sitronsaft
5 g
salt
2 g
pepper

Dessuten:

10 
kvister dill, grovrevet
150 g
syltet chili
400 g
cherrytomater, delt i kvarter
100 g
salatløk, i ringer
10 g
sumak, malt
Allergener:
Gluten, soya, sesamfrø, melk, sulfitter
Totalvekt per porsjon:
460 g
Vekt per ingrediens:
  • Pitabrød, ca. 150 g
  • Shawarmaspyd, ca. 100 g
  • Saus, ca. 60 g
  • Rødkålsalat, ca. 80 g
  • Topping, ca. 70 g

Tilberedning

Steg 1

Løs opp gjær og sukker i vann. Tilsett salt og mel og kna kort til en glatt deig. La den stå tildekket ved romtemperatur i ca. 30 minutter. Pensle deigen med litt olivenolje, brett den noen ganger og la den stå i ytterligere 30 minutter. Gjenta prosessen tre ganger til. Del deigen i porsjoner på ca. 150 g hver og form baller. La deigballene heve seg igjen i ca. 30 minutter. Kna ballene med hendene innenfra og ut mens du tilsetter litt mel, og form dem til flatbreads (Ø ca. 28 cm). Stek dem i en panne med litt olivenolje på middels varme i 3–4 minutter på hver side. De skal være lett brunet, men fortsatt myke, ellers blir de vanskeligere å rulle.

Steg 2

Mariner halloumi og sopp i Kikkoman Ponzu Sitron, lønnesirup, paprikapulver og spisskummen i minst 30 minutter. Tre deretter stykkene jevnt inn på shashlik-spyd. Stek spydene i ovnen på ca. 220 °C (vifte) i 10–15 minutter til de har fått en fin brunfarge. Server.

Steg 3

For å lage salaten, gni rødkålen inn med salt, sukker, balsamico og olivenolje.

Steg 4

For å lage sausen, bland hvitløk med yoghurt, tahini og sitronsaft. Smak til med salt og pepper.

Steg 5

Når maten skal serveres, smør yoghurtsaus på hvert pitabrød. Topp med rødkålsalat, syltet chili og cherrytomater. Legg et spyd oppå brødet og server toppet med dill og sumak.

Tips:

Avhengig av hvilket kjøkkenutstyr som er tilgjengelig, kan spydene også tilberedes på en grillplate eller under en salamander. Etter steking er det best å lagre pitabrødet under tørkepapir. Da tørker det ikke ut, men holder seg mykt.

Oppskrifts-ID: F1067

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Har du spørsmål om oppskriftene eller produktene våre?

Vi hjelper deg gjerne.

Kontakt oss nå

Ta kontakt med oss!

Har du spørsmål om produktene våre, og om hvorvidt de er tilgjengelige, eller vil du bare finne ut mer om Kikkoman? Da er det bare å kontakte oss!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* obligatorisk

Vær oppmerksom på personvernerklæringen. Øvrig forretningsinformasjon finner du i vårt impressum.