

Shawarma av halloumi og sopp med ponzu i pitabrød
Asiatisk møter det orientaslek i en lekker shawarma av halloumi og sopp. Den nye vrien: ingrediensene på spydet er marinert i en spicy marinade laget med Kikkoman Ponzu Sitron. Serveres med en smakfull rødkålsalat, mynte og sitronhummus.
Ingredienser
Pitabrød:
Shawarmaspyd:
Rødkålsalat:
Saus:
Dessuten:
- Pitabrød, ca. 150 g
- Shawarmaspyd, ca. 100 g
- Saus, ca. 60 g
- Rødkålsalat, ca. 80 g
- Topping, ca. 70 g
Tilberedning
Steg 1
Løs opp gjær og sukker i vann. Tilsett salt og mel og kna kort til en glatt deig. La den stå tildekket ved romtemperatur i ca. 30 minutter. Pensle deigen med litt olivenolje, brett den noen ganger og la den stå i ytterligere 30 minutter. Gjenta prosessen tre ganger til. Del deigen i porsjoner på ca. 150 g hver og form baller. La deigballene heve seg igjen i ca. 30 minutter. Kna ballene med hendene innenfra og ut mens du tilsetter litt mel, og form dem til flatbreads (Ø ca. 28 cm). Stek dem i en panne med litt olivenolje på middels varme i 3–4 minutter på hver side. De skal være lett brunet, men fortsatt myke, ellers blir de vanskeligere å rulle.
Steg 2
Mariner halloumi og sopp i Kikkoman Ponzu Sitron, lønnesirup, paprikapulver og spisskummen i minst 30 minutter. Tre deretter stykkene jevnt inn på shashlik-spyd. Stek spydene i ovnen på ca. 220 °C (vifte) i 10–15 minutter til de har fått en fin brunfarge. Server.
Steg 3
For å lage salaten, gni rødkålen inn med salt, sukker, balsamico og olivenolje.
Steg 4
For å lage sausen, bland hvitløk med yoghurt, tahini og sitronsaft. Smak til med salt og pepper.
Steg 5
Når maten skal serveres, smør yoghurtsaus på hvert pitabrød. Topp med rødkålsalat, syltet chili og cherrytomater. Legg et spyd oppå brødet og server toppet med dill og sumak.
Tips:
Avhengig av hvilket kjøkkenutstyr som er tilgjengelig, kan spydene også tilberedes på en grillplate eller under en salamander. Etter steking er det best å lagre pitabrødet under tørkepapir. Da tørker det ikke ut, men holder seg mykt.
Oppskrifts-ID: F1067
Oppskriften som PDF
last ned PDFOppdag mer