Røsti med laksesashimi og sitrussaus
Røsti med laksesashimi og sitrussaus

Røsti med laksesashimi og sitrussaus

total tid40 min.
30 min.tilberedningstid
10 min.koketid

Laks og røsti er i sannhet en himmelsk match. Vi gir denne klassiske retten en japansk vri med en sur-søt-salt saus ved hjelp av Kikkoman Ponzu Sitron.

Ingredienser

10 porsjoner

Rösti:

1 ¾ kg
poteter
20 g
salt
300 g
klaret smør

Laksesashimi:

750 g
laksefilet uten skinn
10 g
shichimi togarashi
5 g
sanshopepper
10 g
salt

Saus:

30 g
honning
300 g
piskefløte
5 g
sitronskall
5 g
apppelsinskall

Dessuten:

100 g
purreløk, renset og skåret i veldig tynne strimler
10 
sitronbåter
Allergener:
melk, gluten, soya, fisk, sesamfrø
Totalvekt per porsjon:
175 g
Vekt per ingrediens:

Røsti, ca. 70 g - Laks, ca. 75 g (3 skiver à ca. 25 g) - Purreløk, ca. 10 g - Saus, ca. 20 g

Tilberedning

Steg 1

Grovrasp potetene, krydre med salt og la stå i 5 minutter. Press ut overflødig vann (avgir ca. 1 kg) og lag 10 røstier. Stek i en panne med klaret smør på middels varme i 5 minutter på hver side til de er gyllenbrune, og hold dem varme.

Steg 2

Svi laksefileten med en gassbrenner til overflaten er lett brent. Bland krydderne med saltet og dryss over fisken. Skjær i skiver på ca. 1 cm tykkelse (ca. 25 g hver).

Steg 3

Bland Kikkoman Ponzu Sitron med honning. Rør deretter inn fløte, sitronskall og appelsinskall.

Steg 4

Bløtlegg purrestrimlene i isvann så de blir ekstra sprø.

Steg 5

Fordel sausen over røstiene. Legg 3 skiver laks på hver røsti og server garnert med purrestrimler og en sitronbåt.

Tips:

Etter at de er stekt, kan røstiene enkelt varmes opp igjen i stekepanne eller stekeovn.

Oppskrifts-ID: F1043

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Har du spørsmål om oppskriftene eller produktene våre?

Vi hjelper deg gjerne.

Kontakt oss nå

Ta kontakt med oss!

Har du spørsmål om produktene våre, og om hvorvidt de er tilgjengelige, eller vil du bare finne ut mer om Kikkoman? Da er det bare å kontakte oss!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* obligatorisk

Vær oppmerksom på personvernerklæringen. Øvrig forretningsinformasjon finner du i vårt impressum.