

Røsti med laksesashimi og sitrussaus
Laks og røsti er i sannhet en himmelsk match. Vi gir denne klassiske retten en japansk vri med en sur-søt-salt saus ved hjelp av Kikkoman Ponzu Sitron.
Ingredienser
Rösti:
Laksesashimi:
Saus:
Dessuten:
Røsti, ca. 70 g - Laks, ca. 75 g (3 skiver à ca. 25 g) - Purreløk, ca. 10 g - Saus, ca. 20 g
Tilberedning
Steg 1
Grovrasp potetene, krydre med salt og la stå i 5 minutter. Press ut overflødig vann (avgir ca. 1 kg) og lag 10 røstier. Stek i en panne med klaret smør på middels varme i 5 minutter på hver side til de er gyllenbrune, og hold dem varme.
Steg 2
Svi laksefileten med en gassbrenner til overflaten er lett brent. Bland krydderne med saltet og dryss over fisken. Skjær i skiver på ca. 1 cm tykkelse (ca. 25 g hver).
Steg 3
Bland Kikkoman Ponzu Sitron med honning. Rør deretter inn fløte, sitronskall og appelsinskall.
Steg 4
Bløtlegg purrestrimlene i isvann så de blir ekstra sprø.
Steg 5
Fordel sausen over røstiene. Legg 3 skiver laks på hver røsti og server garnert med purrestrimler og en sitronbåt.
Tips:
Etter at de er stekt, kan røstiene enkelt varmes opp igjen i stekepanne eller stekeovn.
Oppskrifts-ID: F1043
Oppskriften som PDF
last ned PDFOppdag mer