Ragu av gresskar og okra med ris
Ragu av gresskar og okra med ris

Ragu av gresskar og okra med ris

total tid 50 min.
20 min. tilberedningstid
30 min. koketid

Alle typer gresskar fungerer i denne retten, og hvis du ikke har okra, er artisjokker i olje et godt alternativ. Kikkoman Glutenfri Soyasaus intensiverer de balanserte smakene, og i kombinasjon med ris blir dette et næringsrikt og mettende måltid.

Ingredienser

10 porsjoner

Ris:

500 g
basmatiris

Ragu:

400 g
okrabelger (kan være frosne)
400 g
løk, hakket
12 g
hvitløksfedd, hakket
60 g
ingefær, hakket
50 dl
rapsolje
2 kg
flaskegresskar, ternet (3 x 3 cm)
500 g
hermetiserte kikerter, avsilt
120 g
tomatpuré
800 dl
kokosmelk
60 dl
limesaft
2 g
nymalt svart pepper
6 g
malt spisskummen
10 g
harissa eller karripulver

Garnityr:

3 g
korianderblader (valgfritt)
Allergener:
Soya og soyabaserte produkter
Totalvekt per porsjon:
400 g
Vekt per ingrediens:
  • ca. 300 g ragu
  • ca. 100 g ris

Tilberedning

Steg 1

Kok risen i henhold til anvisningene på pakken.

Steg 2

Vask okrabelgene og blansjer dem i kokende vann i ca. 1 minutt, avkjøl deretter i isvann.

Steg 3

Miks løk, hvitløk og ingefær til en puré.

Steg 4

Varm opp oljen i en stor kasserolle og stek hvitløkspureen i 2 minutter.

Steg 5

Ha ternet gresskar, kikerter, tomatpuré og Kikkoman Glutenfri Soyasaus oppi den samme kasserollen. Stek alt sammen i ca. 5 minutter. Tilsett kokosmelk, limesaft, pepper og spisskummen. Krydre med harissa og la det småkoke under lokk i ca. 15 minutter. Tilsett okra mot slutten av koketiden og la det småkoke i ytterligere 2–3 minutter.

Steg 6

Server med ris, og garner med korianderblader.

Tips:

Du kan også servere denne retten med andre typer ris, pitabrød eller som tortillafyll.

Oppskrifts-ID: F1087

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Har du spørsmål om oppskriftene eller produktene våre?

Vi hjelper deg gjerne.

Kontakt oss nå

Ta kontakt med oss!

Har du spørsmål om produktene våre, og om hvorvidt de er tilgjengelige, eller vil du bare finne ut mer om Kikkoman? Da er det bare å kontakte oss!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* obligatorisk

Vær oppmerksom på personvernerklæringen. Øvrig forretningsinformasjon finner du i vårt impressum.