

Quinoa i orientalsk stil med tahinidipp
Både hirse og quinoa er glutenfrie kornsorter som passer bra i denne retten. Kikkoman Soyasaus fremhever den perfekte smaken av umami og gjør salt overflødig. Appelsinjuice og chiliflak setter en ekstra sitrusaktig spiss på retten.
Ingredienser
Quinoa:
Dipp:
Garnityr:
- 240 g quinoa
- 60 g dipp
- 40 g garnityr: sikori og urter
Tilberedning
Steg 1
Vask eplene, fjern eplehuset, del i kvarter og deretter i terninger. Hell sitronsaft over dem.
Steg 2
Kok quinoaen i henhold til anvisningene på pakken i mengdeforholdet 1:2 quinoa/vann i en kasserolle i 25 minutter. Mot slutten av koketiden tilsetter du nypresset appelsinjuice og Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt. Rør godt om slik at quinoaen absorberer væsken.
Steg 3
Varm 20 ml olje i en kasserolle og stek hvitløk og hakkede grønnsaker i 5 minutter. Tilsett eplene, sukker, pepper og karripasta, og hell i grønnsakskraften. Kok i ytterligere 5 minutter til væsken reduseres noe. Tilsett quinoaen og rør om.
Steg 4
Forvarm ovnen til 180 °C. Smør en ildfast form med 10 ml olje og hell oppi quinoaen med grønnsakene og eplene. Stek i ovnen i 20 minutter.
Steg 5
Vask sikorien og del den i to. Fjern den bitre kjernen ved å skjære den i båter. Varm 20 ml olje i en panne og sauter sikoribladene i 2–3 minutter. Tilsett ingefær, hell over agavesirup og dryss over chiliflak.
Steg 6
Bland yoghurt med tahini, chiliflak og pepper.
Server den ferdigstekte retten varm, topp med sikoriblader, dryss over hakket persille, og server dippen ved siden av.
Tips:
Du kan bruke pak choy-kål istedenfor sikori i denne retten. Krydre quinoaen med za’atar eller spisskummen under koking for å gi den en enda mer intens smak.
Oppskrifts-ID: F1090
Oppskriften som PDF
last ned PDFOppdag mer