Quinoa i orientalsk stil med tahinidipp
Quinoa i orientalsk stil med tahinidipp

Quinoa i orientalsk stil med tahinidipp

total tid 1 t 20 min.
20 min. tilberedningstid
1 t tilberedningstid
20 min. ventetid

Både hirse og quinoa er glutenfrie kornsorter som passer bra i denne retten. Kikkoman Soyasaus fremhever den perfekte smaken av umami og gjør salt overflødig. Appelsinjuice og chiliflak setter en ekstra sitrusaktig spiss på retten.

Ingredienser

10 porsjoner

Quinoa:

600 g
sure epler, ternet
5 dl
sitronsaft
500 dl
nypresset appelsinjuice
600 g
quinoa (eller hirse)
50 dl
rapsolje eller olivenolje
6 g
hvitløk, finhakket
200 g
purreløk (roten), skåret i små ringer
200 g
persillerot, ternet
280 g
gulrot, ternet
20 g
brunt sukker
2 g
malt pepper
5 g
karripasta
800 dl
grønnsakskraft
720 g
sikori
30 g
fersk ingefær, finhakket
30 dl
agavesirup
 ½ g
chiliflak (til smak)

Dipp:

500 g
soyayoghurt naturell
100 g
tahini
 ½ g
chiliflak
1 g
pepper

Garnityr:

40 g
persille eller koriander, hakket
Allergener:
Glutenholdige kornsorter, Soya og soyabaserte produkter, Sesamfrø og sesambaserte produkter
Totalvekt per porsjon:
340 g
Vekt per ingrediens:
  • 240 g quinoa
  • 60 g dipp
  • 40 g garnityr: sikori og urter

Tilberedning

Steg 1

Vask eplene, fjern eplehuset, del i kvarter og deretter i terninger. Hell sitronsaft over dem.

Steg 2

Kok quinoaen i henhold til anvisningene på pakken i mengdeforholdet 1:2 quinoa/vann i en kasserolle i 25 minutter. Mot slutten av koketiden tilsetter du nypresset appelsinjuice og Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt. Rør godt om slik at quinoaen absorberer væsken.

Steg 3

Varm 20 ml olje i en kasserolle og stek hvitløk og hakkede grønnsaker i 5 minutter. Tilsett eplene, sukker, pepper og karripasta, og hell i grønnsakskraften. Kok i ytterligere 5 minutter til væsken reduseres noe. Tilsett quinoaen og rør om.

Steg 4

Forvarm ovnen til 180 °C. Smør en ildfast form med 10 ml olje og hell oppi quinoaen med grønnsakene og eplene. Stek i ovnen i 20 minutter.

Steg 5

Vask sikorien og del den i to. Fjern den bitre kjernen ved å skjære den i båter. Varm 20 ml olje i en panne og sauter sikoribladene i 2–3 minutter. Tilsett ingefær, hell over agavesirup og dryss over chiliflak.

Steg 6

Bland yoghurt med tahini, chiliflak og pepper.
Server den ferdigstekte retten varm, topp med sikoriblader, dryss over hakket persille, og server dippen ved siden av.

Tips:

Du kan bruke pak choy-kål istedenfor sikori i denne retten. Krydre quinoaen med za’atar eller spisskummen under koking for å gi den en enda mer intens smak.

Oppskrifts-ID: F1090

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Har du spørsmål om oppskriftene eller produktene våre?

Vi hjelper deg gjerne.

Kontakt oss nå

Ta kontakt med oss!

Har du spørsmål om produktene våre, og om hvorvidt de er tilgjengelige, eller vil du bare finne ut mer om Kikkoman? Da er det bare å kontakte oss!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* obligatorisk

Vær oppmerksom på personvernerklæringen. Øvrig forretningsinformasjon finner du i vårt impressum.