

Peka med blekksprut
Denne retten fra Balkan er tradisjonelt en gryte med kjøtt og grønnsaker. Vi gir den en spicy asiatisk vri ved å tilsette blekksprut og Kikkoman Kimchi Chili Sauce.
Ingredienser (grønnsaker, blekksprut, etc.), ca. 220 g - Væske, ca. 185 g
Tilberedning
Steg 1
Legg poteter, gulrot, salatløk og hvitløk i en stor ildfast form (GN 1/1). Anrett mini-blekkspruten oppå grønnsakene.
Steg 2
Bland Kikkoman Kimchi Chili Sauce med vann, sitronsaft og olivenolje og hell over grønnsakene. Dryss over rosmarin. Dekk formen med pølsepapir og aluminiumsfolie og stek i forvarmet ovn ved 180 °C i 40-50 minutter.
Steg 3
Server pekaen på dype tallerkener.
Tips:
For å få like store porsjoner kan du skille fyllet og væsken når retten er ferdig, og servere dem hver for seg.
Oppskrifts-ID: F1040
Oppskriften som PDF
last ned PDFOppdag mer