Peka med blekksprut
Peka med blekksprut

Peka med blekksprut

total tid55 min.
5 min.tilberedningstid
40-50 min.koketid

Denne retten fra Balkan er tradisjonelt en gryte med kjøtt og grønnsaker. Vi gir den en spicy asiatisk vri ved å tilsette blekksprut og Kikkoman Kimchi Chili Sauce.

Ingredienser

10 porsjoner

Peka:

1 kg
poteter, skrelt og ternet (ca. 2x2 cm)
500 g
gulrot, skrelt og ternet (ca. 2x2 cm)
300 g
ternet salatløk
30 g
finhakket hvitløk
1 ½ kg
mini-blekksprut
5 dl
vann
150 g
sitronsaft
150 g
olivenolje
15 g
fersk, plukket rosmarin
Allergener:
fisk, soya, bløtdyr
Totalvekt per porsjon:
405 g
Vekt per ingrediens:

Ingredienser (grønnsaker, blekksprut, etc.), ca. 220 g - Væske, ca. 185 g

Tilberedning

Steg 1

Legg poteter, gulrot, salatløk og hvitløk i en stor ildfast form (GN 1/1). Anrett mini-blekkspruten oppå grønnsakene.

Steg 2

Bland Kikkoman Kimchi Chili Sauce med vann, sitronsaft og olivenolje og hell over grønnsakene. Dryss over rosmarin. Dekk formen med pølsepapir og aluminiumsfolie og stek i forvarmet ovn ved 180 °C i 40-50 minutter.

Steg 3

Server pekaen på dype tallerkener.

Tips:

For å få like store porsjoner kan du skille fyllet og væsken når retten er ferdig, og servere dem hver for seg.

Oppskrifts-ID: F1040

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Har du spørsmål om oppskriftene eller produktene våre?

Vi hjelper deg gjerne.

Kontakt oss nå

Ta kontakt med oss!

Har du spørsmål om produktene våre, og om hvorvidt de er tilgjengelige, eller vil du bare finne ut mer om Kikkoman? Da er det bare å kontakte oss!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* obligatorisk

Vær oppmerksom på personvernerklæringen. Øvrig forretningsinformasjon finner du i vårt impressum.