

Pakoras med søtpoteter og tamaridipp
total tid20 min.
Denne frityrstekte grønnsaksretten med karri er en ekte klassiker fra det indiske gatekjøkkenet. Takket være Kikkoman Glutenfri Soyasaus og kikertmel passer den også for gjester med glutenintoleranse.
Ingredienser
10 porsjoner
Grønnsaker:
600 g
søtpotet
600 g
gulrot
600 g
salatløk
300 g
spinat
Deig:
1,1 kg
kikertmel
1 liter
vann
4 ss
karri
5
klyper salt
Saus:
1 dl
riseddik
50 g
hvitløk, finhakket
10 g
rød chili, finhakket
1
bit ingefær
2 ss
sesamolje
2 ½ g
hvite sesamfrø, ristet
Til steking:
6 liter
olje
–
Tilberedning
Grønnsaker: Skrell grønnsakene og skjær dem i tynne, 8 cm lange staver.
Deig: Bland kikertmelet med karri og salt, tilsett vann og rør godt om til deigen er jevn.
Saus: Bland alle ingrediensene godt sammen.
Steking: Varm opp oljen til 180 °C. Ha grønnsakene oppi deigen. Lag porsjoner på størrelse med golfballer og friter dem i ca. 3 minutter til de er gyllenbrune.
Servering: Hell sausen i en egen bolle og server den med pakorasene.
Oppskrifts-ID: F1017
Oppskriften som PDF
last ned PDFOppdag mer