Pakoras med søtpoteter og tamaridipp
Pakoras med søtpoteter og tamaridipp

Pakoras med søtpoteter og tamaridipp

total tid20 min.

Denne frityrstekte grønnsaksretten med karri er en ekte klassiker fra det indiske gatekjøkkenet. Takket være Kikkoman Glutenfri Soyasaus og kikertmel passer den også for gjester med glutenintoleranse.

Ingredienser

10 porsjoner

Grønnsaker:

600 g
søtpotet
600 g
gulrot
600 g
salatløk
300 g
spinat

Deig:

1,1 kg
kikertmel
1 liter
vann
4 ss
karri
5 
klyper salt

Saus:

1 dl
riseddik
50 g
hvitløk, finhakket
10 g
rød chili, finhakket
1 
bit ingefær
2 ss
sesamolje
2 ½ g
hvite sesamfrø, ristet

Til steking:

6 liter
olje

Tilberedning

Grønnsaker: Skrell grønnsakene og skjær dem i tynne, 8 cm lange staver. 

Deig: Bland kikertmelet med karri og salt, tilsett vann og rør godt om til deigen er jevn. 

Saus: Bland alle ingrediensene godt sammen. 

Steking: Varm opp oljen til 180 °C. Ha grønnsakene oppi deigen. Lag porsjoner på størrelse med golfballer og friter dem i ca. 3 minutter til de er gyllenbrune. 

Servering: Hell sausen i en egen bolle og server den med pakorasene.

Oppskrifts-ID: F1017

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Har du spørsmål om oppskriftene eller produktene våre?

Vi hjelper deg gjerne.

Kontakt oss nå

Ta kontakt med oss!

Har du spørsmål om produktene våre, og om hvorvidt de er tilgjengelige, eller vil du bare finne ut mer om Kikkoman? Da er det bare å kontakte oss!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* obligatorisk

Vær oppmerksom på personvernerklæringen. Øvrig forretningsinformasjon finner du i vårt impressum.