

Pæresalat med vin, grønne bønner og tofu
Kikkoman Soyasaus passer utmerket til å glasere tofuterninger. Hvitløk og ingefær skaper perfekt balanse, mens pærer i vin sørger for finesse. Edamame setter en livlig grønnfarge på retten og gir en god dose sunt, plantebasert protein.
Ingredienser
Salat:
Tofuglasur:
Tofusaus:
Dessuten:
- 300 g salat
- 70 g tofu
- 70 g pære
- 8 g garnityr
Tilberedning
Steg 1
Stek løken i en stor panne i 5 minutter til den er gyllenbrun. Tilsett grønnsakskraft, Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt og pepper.
Steg 2
Ha potetene sammen med løken og kok i 25 minutter.
Steg 3
Ha tofuen i en pose sammen med potetstivelsen og rist slik at tofuen blir jevnt dekket.
Steg 4
Varm opp olje i en panne. Ha tofuen oppi og stek i ca. 10 minutter på hver side til den er lett gyllenbrun. Legg tofuen på et fat med kjøkkenpapir og la den renne av.
Steg 5
Tilbered sausen til tofuen: ha Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt, agavesirup, vann, raspet ingefær og knust hvitløk i et glass og bland godt.
Steg 6
Etter at tofuen er stekt, hell sausen i pannen og gi den et oppkok. Tilsett tofuen og rør om til den er fullstendig dekket av glasur. Kok i ca. 10 minutter.
Steg 7
Legg pærene i en liten kasserolle, tilsett vinen og agavesirupen, og kok i 10 minutter på middels varme. Rør om av og til.
Steg 8
Vask og rens brekkbønnene. Ha dem oppi pannen med edamame og poteter. Kok i ytterligere 5 minutter.
Steg 9
Server grønnsakene på en tallerken med glasert tofu og pærer i vin. Garner med hakkede blader av skoghøymole.
Tips:
I denne retten kan du erstatte salatpotetene med søtpoteter og brekkbønnene med sukkererter.
Oppskrifts-ID: F1088
Oppskriften som PDF
last ned PDFOppdag mer