Pæresalat med vin, grønne bønner og tofu
Pæresalat med vin, grønne bønner og tofu

Pæresalat med vin, grønne bønner og tofu

total tid 1 t 10 min.
30 min. tilberedningstid
40 min. koketid

Kikkoman Soyasaus passer utmerket til å glasere tofuterninger. Hvitløk og ingefær skaper perfekt balanse, mens pærer i vin sørger for finesse. Edamame setter en livlig grønnfarge på retten og gir en god dose sunt, plantebasert protein.

Ingredienser

10 porsjoner

Salat:

240 g
løk, skåret i tynne båter
50 dl
rapsolje
1 liter
grønnsakskraft
2 g
pepper
1,6 kg
salatpoteter (faste), ternet (2 x 2 cm)

Tofuglasur:

720 g
tofu naturell, ternet (2 x 2 cm)
100 g
potetstivelse
100 dl
rapsolje

Tofusaus:

50 dl
agavesirup eller et annet søtningsstoff
100 dl
vann
20 g
fersk ingefær, raspet
12 g
hvitløk, knust

Dessuten:

1,2 kg
pærer, skrelt og skåret i tykke strimler
100 dl
tørr rødvin
40 dl
agavesirup
800 g
brekkbønner (kan være frosne)
800 g
edamamebønner uten skall
80 g
blader av skoghøymole (eventuelt: persilleblader), hakket
Allergener:
Glutenholdige kornsorter, Soya og soyabaserte produkter, Svoveldioksid og sulfitter
Totalvekt per porsjon:
448 g
Vekt per ingrediens:
  • 300 g salat
  • 70 g tofu
  • 70 g pære
  • 8 g garnityr

Tilberedning

Steg 1

Stek løken i en stor panne i 5 minutter til den er gyllenbrun. Tilsett grønnsakskraft, Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt og pepper.

Steg 2

Ha potetene sammen med løken og kok i 25 minutter.

Steg 3

Ha tofuen i en pose sammen med potetstivelsen og rist slik at tofuen blir jevnt dekket.

Steg 4

Varm opp olje i en panne. Ha tofuen oppi og stek i ca. 10 minutter på hver side til den er lett gyllenbrun. Legg tofuen på et fat med kjøkkenpapir og la den renne av.

Steg 5

Tilbered sausen til tofuen: ha Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt, agavesirup, vann, raspet ingefær og knust hvitløk i et glass og bland godt.

Steg 6

Etter at tofuen er stekt, hell sausen i pannen og gi den et oppkok. Tilsett tofuen og rør om til den er fullstendig dekket av glasur. Kok i ca. 10 minutter.

Steg 7

Legg pærene i en liten kasserolle, tilsett vinen og agavesirupen, og kok i 10 minutter på middels varme. Rør om av og til.

Steg 8

Vask og rens brekkbønnene. Ha dem oppi pannen med edamame og poteter. Kok i ytterligere 5 minutter.

Steg 9

Server grønnsakene på en tallerken med glasert tofu og pærer i vin. Garner med hakkede blader av skoghøymole.

Tips:

I denne retten kan du erstatte salatpotetene med søtpoteter og brekkbønnene med sukkererter.

Oppskrifts-ID: F1088

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Har du spørsmål om oppskriftene eller produktene våre?

Vi hjelper deg gjerne.

Kontakt oss nå

Ta kontakt med oss!

Har du spørsmål om produktene våre, og om hvorvidt de er tilgjengelige, eller vil du bare finne ut mer om Kikkoman? Da er det bare å kontakte oss!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* obligatorisk

Vær oppmerksom på personvernerklæringen. Øvrig forretningsinformasjon finner du i vårt impressum.