Pære- og eplecrumble med plantebasert topping
Pære- og eplecrumble med plantebasert topping

Pære- og eplecrumble med plantebasert topping

total tid 1 t
30 min. tilberedningstid
30 min. koketid
1 t ventetid

Hemmeligheten bak denne retten ligger i frukten som er marinert i Kikkoman Soyasaus. Juster mengden etter fruktens sødme. Den beste smaken kommer frem når man tilsetter ekstra saus til søte frukter som pærer, plommer og bananer.

Ingredienser

10 porsjoner
500 g
epler, ternet (1 x 1 cm)
500 g
pærer, ternet (1 x 1)
50 dl
sitronsaft
10 g
vaniljesukker

Crumble:

300 g
hvetemel
200 g
plantemargarin
100 g
sukker

Dessuten:

Rapsolje (for å smøre ramekinene)
500 g
vegansk iskrem (sorbé eller mørk sjokolade), valgfritt
Allergener:
Glutenholdige kornsorter, Soya og soyabaserte produkter, Nøtter
Totalvekt per porsjon:
190 g
Vekt per ingrediens:
  • 80 g frukt
  • 60 g crumble
  • 50 g iskrem

Tilberedning

Steg 1

Legg ternede epler og pærer i en bolle. Tilsett sitronsaft, Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt og vaniljesukker og bland godt.

Steg 2

Miks mel, margarin og sukker til en jevn deig. La stå til avkjøling i kjøleskapet i 30 minutter.

Steg 3

Legg frukten i smurte ramekiner og topp med biter av den avkjølte crumbledeigen.

Steg 4

Forvarm stekeovnen til 200 °C (vifte) og stek i 30 minutter.

Steg 5

Server varm, med en kule iskrem om ønskelig.

Tips:

Du kan erstatte Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt med Kikkoman Ponzu Sitron om ønskelig.

Oppskrifts-ID: F1089

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Har du spørsmål om oppskriftene eller produktene våre?

Vi hjelper deg gjerne.

Kontakt oss nå

Ta kontakt med oss!

Har du spørsmål om produktene våre, og om hvorvidt de er tilgjengelige, eller vil du bare finne ut mer om Kikkoman? Da er det bare å kontakte oss!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* obligatorisk

Vær oppmerksom på personvernerklæringen. Øvrig forretningsinformasjon finner du i vårt impressum.