

Langos med braisert storfekjøtt
Kanskje du kjenner langos som fingermat på festivaler og julemarkeder? I dag skal vi imidlertid ikke toppe den sprø deigen med ost og rømme, men med en pikant kjøttsaus med en asiatisk vri der Kikkoman Soyasaus med Mindre Salt spiller en viktig rolle.
Ingredienser
Langos:
Kjøttsaus:
Garnityr:
Friterte langos, ca. 110 g - Saus, ca. 170 g - Garnityr, ca. 20 g
Tilberedning
Steg 1
Bland hvetemel, tørrgjær og sukker i en miksebolle, tilsett varm melk (35 °C) og elt deigen i en foodprosessor i 5 minutter. Dekk deigen og la den stå på et lunt sted i ca. 40 minutter.
Steg 2
I mellomtiden, sauter salatløk, ingefær og hvitløk i en oljet panne i 2 minutter. Tilsett stjerneanis, kanelstenger og kjøttdeig og stek i ytterligere 5 minutter. Rør om iblant. Tilsett shaoxing risvin, Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt, tomatpuré, vann og maisstivelse. Reduser sausen på middels varme i ca. 40 minutter. Fjern stjerneanis og kanelstenger.
Steg 3
Del deigen i 10 like store porsjoner à 110 g (ca. 14 cm lang, 7 cm bred). Trykk kantene ca. 1 cm oppover. Dekk og la deigen stå i ytterligere 20 minutter.
Steg 4
Varm oljen opp til 175 °C i en stekepanne eller frityrkoker. Stek deigen i ca. 3 minutter på hver side. Legg hver langos på en tallerken, fyll med kjøttsaus og garner med agurk.
Tips:
Rør i kjøttdeigen med pisk for å gjøre den ekstra smuldrende.
Oppskrifts-ID: F1037
Oppskriften som PDF
last ned PDFOppdag mer