Kimchimoussaka
Kimchimoussaka

Kimchimoussaka

total tid73 min.
3 min.tilberedningstid
70 min.koketid

Denne greske nasjonalretten er en klassiker i enhver taverna. Vår kimchivariant gjør det ekstra hett og spicy med Kikkoman Kimchi Chili Sauce.

Ingredienser

10 porsjoner

Fyll:

400 g
kinakål, hakket
1 ½ dl
raspolje
750 g
lammekjøttdeig
750 g
svinekjøttdeig
300 g
tomatpassata
5 g
spisskummen
1,2 kg
aubergine, skåret i ca. 1 cm tykke skiver

Hvit saus:

100 g
smør
100 g
siktet hvetemel
1 liter
melk
2 g
malt muskatnøtt
5 g
salt
2 g
malt pepper

Garnityr:

10 g
hakket koriander
Allergener:
Laktose, gluten, fisk, soya
Totalvekt per porsjon:
320 g

Tilberedning

Steg 1

Stek kinakålen i 50 ml rapsolje sammen med kjøttet. Tilsett Kikkoman Kimchi Chili Sauce, tomatpassata og spisskummen. La det småkoke på lav varme i ca. 30 minutter.

Steg 2

Stek aubergineskivene i resten av oljen i ca. 6 minutter på hver side til de er gyllenbrune. La dem deretter renne av på kjøkkenpapir.

Steg 3

Smelt smøret i en kasserolle, tilsett melet og sauter i 2-3 minutter. Tilsett den kalde melken gradvis og rør med visp til blandingen er jevn. La småkoke i ca. 5 minutter, og krydre med muskatnøtt, salt og pepper.

Steg 4

Anrett halvparten av de stekte aubergineskivene i en ildfast form. Hell over kjøttsausen, legg på resten av aubergineskivene og spre hvitsausen på toppen. Stek i en forvarmet ovn ved 180 °C (vifte) i ca. 20 minutter til retten er gyllenbrun.

Steg 5

Server moussakaen porsjonsvis på tallerkener og garner med koriander.

Tips:

Denne ovnsretten holder seg i kjøleskapet i opptil to dager og kan varmes opp igjen i stekeovn.

Oppskrifts-ID: F1035

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Oppdag mer

Har du spørsmål om oppskriftene eller produktene våre?

Vi hjelper deg gjerne.

Kontakt oss nå

Ta kontakt med oss!

Har du spørsmål om produktene våre, og om hvorvidt de er tilgjengelige, eller vil du bare finne ut mer om Kikkoman? Da er det bare å kontakte oss!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* obligatorisk

Vær oppmerksom på personvernerklæringen. Øvrig forretningsinformasjon finner du i vårt impressum.