

Kimchimoussaka
Denne greske nasjonalretten er en klassiker i enhver taverna. Vår kimchivariant gjør det ekstra hett og spicy med Kikkoman Kimchi Chili Sauce.
Ingredienser
Fyll:
Hvit saus:
Garnityr:
Tilberedning
Steg 1
Stek kinakålen i 50 ml rapsolje sammen med kjøttet. Tilsett Kikkoman Kimchi Chili Sauce, tomatpassata og spisskummen. La det småkoke på lav varme i ca. 30 minutter.
Steg 2
Stek aubergineskivene i resten av oljen i ca. 6 minutter på hver side til de er gyllenbrune. La dem deretter renne av på kjøkkenpapir.
Steg 3
Smelt smøret i en kasserolle, tilsett melet og sauter i 2-3 minutter. Tilsett den kalde melken gradvis og rør med visp til blandingen er jevn. La småkoke i ca. 5 minutter, og krydre med muskatnøtt, salt og pepper.
Steg 4
Anrett halvparten av de stekte aubergineskivene i en ildfast form. Hell over kjøttsausen, legg på resten av aubergineskivene og spre hvitsausen på toppen. Stek i en forvarmet ovn ved 180 °C (vifte) i ca. 20 minutter til retten er gyllenbrun.
Steg 5
Server moussakaen porsjonsvis på tallerkener og garner med koriander.
Tips:
Denne ovnsretten holder seg i kjøleskapet i opptil to dager og kan varmes opp igjen i stekeovn.
Oppskrifts-ID: F1035
Oppskriften som PDF
last ned PDFOppdag mer