

Halušky med ørret, mandler og paprika
Denne retten er forankret i østeuropeisk tradisjon. Vi raffinerer potetspätzlen med Kikkoman Woksaus – Teriyaki for å gi den en aromatisk, søt og spicy vri.
Ingredienser
Halušky:
Saus:
Dessuten:
Halušky, ca. 160 g - Grønnsaker, fisk og saus, ca. 240 g
Tilberedning
Steg 1
Finrasp potetene, press ut vannet og bland med mel og salt. Pisk eggene og rør dem inn.
Steg 2
Gi vannet et oppkok i en stor kasserolle. Press blandingen gjennom en grov spätzlepresse oppi det kokende vannet og la den koke i ca. 1 minutt. Haluškyene er ferdige når de flyter til overflaten. Ta dem ut av vannet og legg dem i en bolle til etterpå.
Steg 3
Smelt klaret smør i en stekepanne og stek løkstrimlene i 3 minutter til de er gyllenbrune. Tilsett rød paprika og sukkererter og stek i ytterligere 2 minutter. Deglaser med Kikkoman Woksaus – Teriyaki, tilsett deretter ørretbitene og kok i ytterligere 2 minutter.
Steg 4
Fordel haluškyene på tallerkenene og hell over ørretsausen. Server toppet med mandelflak og gressløk.
Tips:
Ringle olje over haluškyene etter at de er kokt, slik at de ikke klistrer seg sammen under lagring.
Oppskrifts-ID: F1034
Oppskriften som PDF
last ned PDFOppdag mer