Halušky med ørret, mandler og paprika
Halušky med ørret, mandler og paprika

Halušky med ørret, mandler og paprika

total tid31 min.
31 min.koketid

Denne retten er forankret i østeuropeisk tradisjon. Vi raffinerer potetspätzlen med Kikkoman Woksaus – Teriyaki for å gi den en aromatisk, søt og spicy vri.

Ingredienser

10 porsjoner

Halušky:

1,13 kg
poteter, skrelt
375 kg
siktet hvitemel
3 ¾ g
salt
100 g
hele egg

Saus:

80 g
klaret smør
300 g
skrelt salatløk, skåret i strimler
400 g
rød paprika, skåret i strimler
250 g
sukkererter, kokeklare
1,2 kg
ternet ørretfilet

Dessuten:

30 g
ristede mandelflak
10 g
finely chopped chives
Allergener:
gluten, soya, trenøtter, egg, fisk, sulfitter
Totalvekt per porsjon:
400 g
Vekt per ingrediens:

Halušky, ca. 160 g - Grønnsaker, fisk og saus, ca. 240 g

Tilberedning

Steg 1

Finrasp potetene, press ut vannet og bland med mel og salt. Pisk eggene og rør dem inn.

Steg 2

Gi vannet et oppkok i en stor kasserolle. Press blandingen gjennom en grov spätzlepresse oppi det kokende vannet og la den koke i ca. 1 minutt. Haluškyene er ferdige når de flyter til overflaten. Ta dem ut av vannet og legg dem i en bolle til etterpå.

Steg 3

Smelt klaret smør i en stekepanne og stek løkstrimlene i 3 minutter til de er gyllenbrune. Tilsett rød paprika og sukkererter og stek i ytterligere 2 minutter. Deglaser med Kikkoman Woksaus – Teriyaki, tilsett deretter ørretbitene og kok i ytterligere 2 minutter.

Steg 4

Fordel haluškyene på tallerkenene og hell over ørretsausen. Server toppet med mandelflak og gressløk.

Tips:

Ringle olje over haluškyene etter at de er kokt, slik at de ikke klistrer seg sammen under lagring.

Oppskrifts-ID: F1034

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Har du spørsmål om oppskriftene eller produktene våre?

Vi hjelper deg gjerne.

Kontakt oss nå

Ta kontakt med oss!

Har du spørsmål om produktene våre, og om hvorvidt de er tilgjengelige, eller vil du bare finne ut mer om Kikkoman? Da er det bare å kontakte oss!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* obligatorisk

Vær oppmerksom på personvernerklæringen. Øvrig forretningsinformasjon finner du i vårt impressum.