

Glutenfrie brownies med svarte bønner
total tid
2 t
40 min. tilberedningstid
1 t 20 min. koketid
2 t 10 min. ventetid
Denne kaken har en bunn laget av bønner og bananer, med malte mandler som erstatning for mel, noe som gjør den til en perfekt glutenfri dessert. Med Kikkoman Soyasaus balanseres sødmen i sjokolade og bananer, noe som skaper en saltkaramellaktig smak.
Ingredienser
Brownie:
70 g
brune linfrø
150 dl
kokende vann
100 g
vegansk mørk sjokolade (f.eks. 70 %)
240 g
svarte bønner (eller hvite/røde), avsilt
150 g
(ca. 2) modne bananer (med brune flekker på skallet), skrelt
6 g
bakepulver
85 dl
olje (f.eks. raps eller solsikke)
20 g
vaniljesukker
200 g
blansjerte malte mandler
150 g
brunt sukker
70 g
kakaopulver
Sjokolade-plommefyll:
100 g
vegansk mørk sjokolade
100 g
plommesyltetøy
½ g
chiliflak
Dessuten:
50 dl
kokosfløte (15–20 % fett)
10 g
melis
10 g
mynteblader
60 g
ferske bringebær
60 g
ferske blåbær
60 g
ferske jordbær
–
Allergener:
Peanøtter og peanøttbaserte produkter, Soya og soyabaserte produkter, Melk og melkebaserte produkter, Nøtter, Sesamfrø og sesambaserte produkter Kakao
Totalvekt per porsjon:
125 g
Vekt per ingrediens:
- 110 g brownie
- 10 g sjokolade-plommefyll
- 5 g krem
Tilberedning
Steg 1
- Mal linfrøene til et fint pulver i en blender eller kvern. Bland med kokende vann og rør om for å kombinere.
Steg 2
- Smelt 100 g sjokolade i vannbad.
Steg 3
- Miks bønnene med skrelte bananer, bakepulver, olje (80 ml), linfrøblandingen, vaniljesukker og Kikkoman Glutenfri Soyasaus til du får en jevn røre.
Steg 4
- Bland de malte mandlene med bønnerøren i en bolle. Tilsett brunt sukker, kakaopulver og smeltet sjokolde. Bland godt med en skje. Smør inn et stekebrett med 5 ml olje og fordel røren utover med en tykkelse på 2–3 cm så den stekes jevnt.
Steg 5
- Stek bunnen i en forvarmet vifteovn ved 180 °C i ca. 80 minutter.
Steg 6
- Smelt sjokoladen til plommefyllet i vannbad. Rør inn plommesyltetøy, Kikkoman Ponzu Sitron og chiliflak. Rør om til fyllet er jevnt og glatt.
Steg 7
- Sett kokosfløten i kjøleskap i 30 minutter. Når den er avkjølt, skum det stivnede kokosfettet av overflaten. Pisk dette fettet med melis til det stivner (får kremtekstur).
Steg 8
- Server brownien med et lag sjokolade-plommefyll, toppet med en skje kokoskrem, mynte og frukt.
Tips:
Du kan erstatte de svarte bønnene med hvite eller røde bønner, eventuelt med hermetiserte kikerter.
Det gjenværende vannholdige laget av kokosfløte kan brukes istedenfor melk i kaffe eller lignende.
Oppskrifts-ID: F1092
Oppskriften som PDF
last ned PDFOppdag mer