

Bresert kongeøsterssopp med gulrotkimchi
Et herremåltid på et blunk: vår breserte kongeøsterssopp med gulrotkimchi og urtepolenta vil imponere gjestene dine – krydret til perfeksjon med Kikkoman Ponzu Sitron.
Ingredienser
Gulrotkimchi:
Sopp:
Für die Polenta:
Dessuten:
- Sopp, ca. 120 g
- Polenta, ca. 190 g
- Gulrotkimchi, ca. 80 g
- Karse, ca. 2 g
Tilberedning
Steg 1
Skjær gulrøttene på langs i tynne skiver på ca. 1 mm med mandolinjern. Bland med salt og kna godt. La stå i ca. 20 minutter så vannet trekkes ut. Skrell ingefær og hvitløk og bland med chiliflak, Kikkoman Ponzu Sitron og honning. Ha sausen og vårløken sammen med gulroten og kna godt igjen. La stå i kjøleskap til de skal serveres.
Steg 2
Forvarm ovnen til 180 °C (vifte). Del soppen i to på langs og lag et lite snitt på skjæresiden. Stek soppen med litt olje i en stor ovnspanne på middels varme i 3-4 minutter. Ta ut soppen og stek sjalottløken og hvitløken i samme panne i 5-6 minutter. Tilsett tomatpureen og stek i ytterligere 2-3 minutter. Deglaser med grønnsakskraften, tilsett så Kikkoman Ponzu Sitron og sukkerroesirup. Tilsett soppen og laurbærbladene og breser i ovnen i ca. 30 minutter.
Steg 3
Straks soppen er ferdig, ta den ut og hell sausen gjennom en finmasket sil. Reduser sausen til ca. 500 ml i en kasserolle og jevn den med maisstivelse iblandet litt kaldt vann. Varm opp sausen i en panne med soppen og smør før servering.
Steg 4
For å lage polenta, gi grønnsakskraften og fløten et oppkok. Krydre godt med salt og muskatnøtt. Rør polentaen inn i væsken og la det småkoke forsiktig i 4-5 minutter. Rør om konstant. Vend inn ricotta og urter.
Steg 5
Når maten skal serveres, del polentaen i porsjoner og legg dem på tallerkenene. Legg på tre halve sopp og gulrotkimchi per porsjon, garner til slutt med karse. Server.
Tips:
For å marinere gulrøttene kan du også bruke Kikkoman Krydret Chilisaus til Kimchi. Den inneholder imidlertid fiskesaus og er ikke vegetarisk.
Oppskrifts-ID: F1066
Oppskriften som PDF
last ned PDFOppdag mer