Bresert kongeøsterssopp med gulrotkimchi
Bresert kongeøsterssopp med gulrotkimchi

Bresert kongeøsterssopp med gulrotkimchi

total tid90 min.
30 min.tilberedningstid
60 min.koketid

Et herremåltid på et blunk: vår breserte kongeøsterssopp med gulrotkimchi og urtepolenta vil imponere gjestene dine – krydret til perfeksjon med Kikkoman Ponzu Sitron.

Ingredienser

10 porsjoner

Gulrotkimchi:

700 g
gulrot, skrelt
15 g
salt
10 g
hvitløk, finraspet
20 g
ingefær, finraspet
20 g
gochugaru (koreanske røde chiliflak)
20 g
honning
50 g
vårløk, i tynne skiver

Sopp:

1,4 kg
kongeøsterssopp, store
1 dl
vegetabilsk olje
500 g
sjalottløk, finskåret
40 g
hvitløk, finskåret
5 
laurbærblader
20 g
tomatpuré
1 liter
grønnsakskraft
0,2 dl
sukkerroesirup
5 g
maisstivelse
40 g
smør

Für die Polenta:

7 dl
kremfløte
7 dl
grønnsakskraft
Salt
Muskatnøtt
500 g
polenta maismel
20 g
gressløk, finhakket
20 g
persille, finhakket
20 g
hagekjørvel, finhakket
150 g
ricotta

Dessuten:

20 g
karse Sakura
Allergener:
Soya, melk, gluten, selleri
Totalvekt per porsjon:
390 g
Vekt per ingrediens:
  • Sopp, ca. 120 g
  • Polenta, ca. 190 g
  • Gulrotkimchi, ca. 80 g
  • Karse, ca. 2 g

Tilberedning

Steg 1

Skjær gulrøttene på langs i tynne skiver på ca. 1 mm med mandolinjern. Bland med salt og kna godt. La stå i ca. 20 minutter så vannet trekkes ut. Skrell ingefær og hvitløk og bland med chiliflak, Kikkoman Ponzu Sitron og honning. Ha sausen og vårløken sammen med gulroten og kna godt igjen. La stå i kjøleskap til de skal serveres.

Steg 2

Forvarm ovnen til 180 °C (vifte). Del soppen i to på langs og lag et lite snitt på skjæresiden. Stek soppen med litt olje i en stor ovnspanne på middels varme i 3-4 minutter. Ta ut soppen og stek sjalottløken og hvitløken i samme panne i 5-6 minutter. Tilsett tomatpureen og stek i ytterligere 2-3 minutter. Deglaser med grønnsakskraften, tilsett så Kikkoman Ponzu Sitron og sukkerroesirup. Tilsett soppen og laurbærbladene og breser i ovnen i ca. 30 minutter.

Steg 3

Straks soppen er ferdig, ta den ut og hell sausen gjennom en finmasket sil. Reduser sausen til ca. 500 ml i en kasserolle og jevn den med maisstivelse iblandet litt kaldt vann. Varm opp sausen i en panne med soppen og smør før servering.

Steg 4

For å lage polenta, gi grønnsakskraften og fløten et oppkok. Krydre godt med salt og muskatnøtt. Rør polentaen inn i væsken og la det småkoke forsiktig i 4-5 minutter. Rør om konstant. Vend inn ricotta og urter.

Steg 5

Når maten skal serveres, del polentaen i porsjoner og legg dem på tallerkenene. Legg på tre halve sopp og gulrotkimchi per porsjon, garner til slutt med karse. Server.

Tips:

For å marinere gulrøttene kan du også bruke Kikkoman Krydret Chilisaus til Kimchi. Den inneholder imidlertid fiskesaus og er ikke vegetarisk.

Oppskrifts-ID: F1066

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Har du spørsmål om oppskriftene eller produktene våre?

Vi hjelper deg gjerne.

Kontakt oss nå

Ta kontakt med oss!

Har du spørsmål om produktene våre, og om hvorvidt de er tilgjengelige, eller vil du bare finne ut mer om Kikkoman? Da er det bare å kontakte oss!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* obligatorisk

Vær oppmerksom på personvernerklæringen. Øvrig forretningsinformasjon finner du i vårt impressum.