

Auberginepiccata med spicy ponzudressing
Vi har forvandlet denne italienske klassikeren til en vegetarisk fusjonsrett: auberginepiccata med en spicy ponzudressing med agurk. Kikkoman Ponzu Sitron sørger for den perfekte balansen mellom de ulike smakene.
Ingredienser
Auberginer:
Bønnekrem:
Dressing:
Dessuten:
- Aubergine, ca. 150 g
- Bønnekrem, ca. 120 g
- Dressing, ca. 80 g
- Ruccola, ca. 10 g
Tilberedning
Steg 1
Dryss litt salt og sukker over aubergineskivene og la dem trekke i ca. 30 minutter. Det skal være 3 skiver per person.
Steg 2
Kjør sitronskall, sitronsaft, bønner, hvitløk og cashewsmør i en blender sammen med salt og olivenolje til du får en glatt krem.
Steg 3
Bland agurk, sjalottløk, chilipepper og ingefær sammen med sennep, honning og Kikkoman Ponzu Sitron. Rør olivenoljen langsomt inn for å lage emulsjon. Tilsett deretter gressløken.
Steg 4
Klapp aubergineskivene tørre med tørkepapir. Pisk eggene. Bland Kikkoman Panko med paprikapulveret. Dekk aubergineskivene med melet, dypp dem i egg og dekk dem til slutt med Kikkoman Panko. Varm oljen til ca. 175 °C i en panne og stek aubergineskivene til de er gyllenbrune.
Steg 5
Varm bønnkremen i en sauterpanne og hell den på tallerkenene. Legg tre skiver aubergine på hver tallerken, hell dressingen rundt dem og server toppet med ruccola.
Tips:
Auberginen kan også frityrstekes.
Oppskrifts-ID: F1065
Oppskriften som PDF
last ned PDFOppdag mer