Auberginepiccata med spicy ponzudressing
Auberginepiccata med spicy ponzudressing

Auberginepiccata med spicy ponzudressing

total tid50 min.
30 min.tilberedningstid
20 min.koketid

Vi har forvandlet denne italienske klassikeren til en vegetarisk fusjonsrett: auberginepiccata med en spicy ponzudressing med agurk. Kikkoman Ponzu Sitron sørger for den perfekte balansen mellom de ulike smakene.

Ingredienser

10 porsjoner

Auberginer:

1 ½ kg
auberginer, skivet (ca. 1 cm tykke)
20 g
salt
20 g
sukker
3 
middels store egg
100 g
hvetemel
5 g
røkt paprikapulver
3 dl
vegetabilsk olje

Bønnekrem:

1 ss
sitronskall
0,3 dl
sitronsaft
1,2 kg
hvite bønner, hermetiske (avsilt vekt)
10 g
hvitløk, finternet
100 g
cashewsmør
20 g
salt
1 dl
olivenolje

Dressing:

400 g
agurk, uten frø, finternet
200 g
sjalottløk, finternet
2 
milde chilipeppere, finternet
30 g
ingefær, finternet
100 g
grov sennep
50 g
honning
1 dl
olivenolje
20 g
gressløk, finhakket

Dessuten:

100 g
ruccola, spiseklar
Allergener:
Egg, gluten, nøtter, soya, sennep
Totalvekt per porsjon:
360 g
Vekt per ingrediens:
  • Aubergine, ca. 150 g
  • Bønnekrem, ca. 120 g
  • Dressing, ca. 80 g
  • Ruccola, ca. 10 g

Tilberedning

Steg 1

Dryss litt salt og sukker over aubergineskivene og la dem trekke i ca. 30 minutter. Det skal være 3 skiver per person.

Steg 2

Kjør sitronskall, sitronsaft, bønner, hvitløk og cashewsmør i en blender sammen med salt og olivenolje til du får en glatt krem.

Steg 3

Bland agurk, sjalottløk, chilipepper og ingefær sammen med sennep, honning og Kikkoman Ponzu Sitron. Rør olivenoljen langsomt inn for å lage emulsjon. Tilsett deretter gressløken.

Steg 4

Klapp aubergineskivene tørre med tørkepapir. Pisk eggene. Bland Kikkoman Panko med paprikapulveret. Dekk aubergineskivene med melet, dypp dem i egg og dekk dem til slutt med Kikkoman Panko. Varm oljen til ca. 175 °C i en panne og stek aubergineskivene til de er gyllenbrune.

Steg 5

Varm bønnkremen i en sauterpanne og hell den på tallerkenene. Legg tre skiver aubergine på hver tallerken, hell dressingen rundt dem og server toppet med ruccola.

Tips:

Auberginen kan også frityrstekes.

Oppskrifts-ID: F1065

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Har du spørsmål om oppskriftene eller produktene våre?

Vi hjelper deg gjerne.

Kontakt oss nå

Ta kontakt med oss!

Har du spørsmål om produktene våre, og om hvorvidt de er tilgjengelige, eller vil du bare finne ut mer om Kikkoman? Da er det bare å kontakte oss!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* obligatorisk

Vær oppmerksom på personvernerklæringen. Øvrig forretningsinformasjon finner du i vårt impressum.