

Tofu i jalapeñoskorpe med kokos-peanøttsaus og okra
Denne veganretten vil garantert imponere gjestene dine: Karibia møter Japan i vår tofu med jalapeñoskorpe, kremete peanøttsaus og søtpoteter. Den søt-spicy smaken i Kikkoman Woksaus – Teriyaki og Kikkoman Soyasaus gir retten et umiskjennelig japansk preg.
Ingredienser
Søtpoteter:
Saus:
Tofu:
Garnityr:
Søtpoteter approx. 150 g - Saus approx. 50 g - Fritert tofu - approx. 165 g - Garnityr approx. 3 g
Tilberedning
Steg 1
Bland søtpotetene med Kikkoman Woksaus – Teriyaki, femkrydder, salt og olje, og la søtpotetene marinere i blandingen. Hell alt utover et stekebrett dekket med pølsepapir og stek i ovnen i 30 minutter ved 180 °C (vifte).
Steg 2
Ha peanøttsmør, tom kha paste, riseddik og kokosmelk i en kasserolle. Gi et oppkok under omrøring. Tilsett okraen og la det småkoke i 3 minutter. Smak til med Kikkoman Soyasaus.
Steg 3
Bland kikertmel med vann, Kikkoman Soyasaus og jalapeños til du får en jevn røre. Dypp tofubitene i røren og friter dem i varm olje ved 175 °C i 2-3 minutter til de er gyllenbrune.
Steg 4
Anrett søtpotetene og tofuen på tallerkener. Topp med sausen og server garnert med vårløk og sesamfrø.
Tip:
Friter tofuen raskt enda en gang rett før servering, slik at den blir fin og sprø på tallerkenen.
Oppskrifts-ID: F1052
Oppskriften som PDF
last ned PDFOppdag mer