

Thailandsk limesuppe med tofu, laks og reker
En smaksbombe på thailandsk vis: Denne lette suppen med lime og sitrongress dufter deilig eksotisk. Laks, reker, masse grønnsaker og tofu gjør dette til et skikkelig næringsrikt måltid. Kikkoman Soyasaus runder av smaken perfekt.
Ingredienser
Suppe:
Til serveringen:
Tilberedning
Suppe: Stek hvitløk, ingefær og chili til de begynner å dufte. Fjern skinn og bein fra laksen og skjær den og tofuen i terninger. Del auberginen i to eller fire deler, avhengig av størrelsen, og skjær den i biter. Skjær soppen i strimler. Skjær gulrøttene i fyrstikkstaver, del sukkerertene i tre. Varm grønnsakskraften og kaffirlimebladene i en stor gryte. Hakk sitrongresset og kok det i ca. 15 minutter. Tilsett så kokosmelk, grønnsaker (unntatt brokkolini), Kikkoman Soyasaus og fiskesaus. La det småkoke til grønnsakene er myke. Tilsett brokkolini og thaibasilikum og kok i 5 minutter. Tilsett til slutt limesaft, fisk, tofu og reker og la det småkoke i 5 minutter til. Smak til med salt og pepper.
Til serveringen: Dryss over noen thaibasilikumblader og korianderblader, og server med limebåter.
Oppskrifts-ID: F1023
Oppskriften som PDF
last ned PDFOppdag mer