

Salte vafler med reker og røkt ananas
Ja, salte vafler! Disse vaflene er den perfekte basen for våre grillede reker. Smaken i begge to berikes av Kikkoman Soyasaus, som skaper en perfekt kontrast til den søte og røykfulle ananasen.
Ingredienser
Vaffelrøre:
Reker:
Ananas:
Dessuten:
Tilberedning
Steg 1
Bland mel, bakepulver, Kikkoman Soyasaus og sukker i en stor bolle. Pisk egg i en annen bolle og bland med kulturmelk og smeltet smør. Ha eggeblandingen oppi melet og rør om til ingrediensene er kombinert. Men ikke rør for mye; noen klumper er greit. Stek røren i et smurt vaffeljern.
Steg 2
I en annen bolle blander du edelsøtt paprikapulver, spisskummen, koriander, cayennepepper, Kikkoman Soyasaus, pepper, hvitløk, olivenolje og sitronsaft. Ha rekene oppi marinaden, dekk godt og la dem trekke i kjøleskapet i minst 15 minutter. Stek dem deretter i en panne eller på grillen i 3-4 minutter.
Steg 3
I en tredje bolle blander du røkt paprikapulver, kanel, honning og sitronsaft. Mariner ananasbitene i blandingen i minst 30 minutter. Grill ananasbitene på sterk varme i 3-4 minutter. Snu dem iblant.
Steg 4
Server vaflene med labneh, ananas, reker og friske urter.
Tips:
La de stekte vaflene avkjøles på rist. Da kan de varmes opp igjen i ovnen eller fryses (de er holdbare i opptil 2 måneder).
Oppskrifts-ID: F1047
Oppskriften som PDF
last ned PDFOppdag mer