Salte vafler med reker og røkt ananas
Salte vafler med reker og røkt ananas

Salte vafler med reker og røkt ananas

total tid35 min.
20 min.tilberedningstid
15 min.koketid

Ja, salte vafler! Disse vaflene er den perfekte basen for våre grillede reker. Smaken i begge to berikes av Kikkoman Soyasaus, som skaper en perfekt kontrast til den søte og røykfulle ananasen.

Ingredienser

10 porsjoner

Vaffelrøre:

220 g
siktet hvetemel
8 g
bakepulver
15 g
sukker
120 g
hele egg
400 g
skummet kulturmelk
55 g
smeltet smør + litt til smøring

Reker:

5 g
edelsøtt paprikapulver
5 g
malt spisskummen
5 g
malte korianderfrø
2 g
cayennepepper
3 g
malt svart pepper
30 g
finhakket hvitløk
0,6 dl
olivenolje
45 g
sitronsaft
750 g
reker, renset og pillet (16/20)

Ananas:

5 g
røkt paprikapulver
10 g
malt kanel
75 g
honning
45 g
sitronsaft
250 g
fersk ananas, skåret i munnfullstore biter

Dessuten:

400 g
labneh
10 g
finhakket koriander
10 g
hakket gressløk
Allergener:
Skalldyr, gluten, egg, laktose, soya
Totalvekt per porsjon:
200 g
Vekt per ingrediens:
Vafler, ca. 80 g - Reker, ca. 55 g - Ananas, ca. 24 g - Ekstra topping, ca. 40 g

Tilberedning

Steg 1

Bland mel, bakepulver, Kikkoman Soyasaus og sukker i en stor bolle. Pisk egg i en annen bolle og bland med kulturmelk og smeltet smør. Ha eggeblandingen oppi melet og rør om til ingrediensene er kombinert. Men ikke rør for mye; noen klumper er greit. Stek røren i et smurt vaffeljern.

Steg 2

I en annen bolle blander du edelsøtt paprikapulver, spisskummen, koriander, cayennepepper, Kikkoman Soyasaus, pepper, hvitløk, olivenolje og sitronsaft. Ha rekene oppi marinaden, dekk godt og la dem trekke i kjøleskapet i minst 15 minutter. Stek dem deretter i en panne eller på grillen i 3-4 minutter.

Steg 3

I en tredje bolle blander du røkt paprikapulver, kanel, honning og sitronsaft. Mariner ananasbitene i blandingen i minst 30 minutter. Grill ananasbitene på sterk varme i 3-4 minutter. Snu dem iblant.

Steg 4

Server vaflene med labneh, ananas, reker og friske urter.

Tips:

La de stekte vaflene avkjøles på rist. Da kan de varmes opp igjen i ovnen eller fryses (de er holdbare i opptil 2 måneder).

Oppskrifts-ID: F1047

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Oppdag mer

Har du spørsmål om oppskriftene eller produktene våre?

Vi hjelper deg gjerne.

Kontakt oss nå

Ta kontakt med oss!

Har du spørsmål om produktene våre, og om hvorvidt de er tilgjengelige, eller vil du bare finne ut mer om Kikkoman? Da er det bare å kontakte oss!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* obligatorisk

Vær oppmerksom på personvernerklæringen. Øvrig forretningsinformasjon finner du i vårt impressum.