

Rødbeteburger med aubergine og sesamsaus
Denne retten er allerede velkjent som vegetarisk gatemat. Men istedenfor kjøtt bruker vi en burger av rødbete og hirse. Kikkoman Sesamsaus tilsetter en asiatisk-orientalsk note til burgeren.
Ingredienser
Burgerkaker:
Topping:
Saus:
Rødbetekake, ca. 110 g - Burgerbrød (vegansk), ca. 60 g - Aubergine, ca. 50 g - Ruccola, ca. 10 g - Løkskiver, ca. 10 g - Saus, ca. 40 g
Tilberedning
Steg 1
Kok 100 g hirse i 500 ml vann på middels varme i 10 minutter, hell over i en sil. Ta rødbeten ut av emballasjen og grovrasp den. Bland raspet rødbete, ternet salatløk, havregryn, knuste linfrø, eddik, spisskummen, salt og kokt hirse og la stå i 10 minutter. I mellomtiden, forvarm ovnen (varmluft) til 180 °C.
Steg 2
Lag burgerkaker ved å legge ca. 130 g av blandingen per porsjon på et stekebrett med pølsepapir. Form hver av dem med en utstikker (ø 11 cm).
Steg 3
Skjær auberginen i ca. 4 mm tykke skiver med skjæremaskin, legg dem på et annet stekebrett og mariner med eddik, lønnesirup og olje.
Steg 4
Stek burgerkakene og auberginen i ovnen i 15 minutter.
Steg 5
I mellomtiden blander du Kikkoman Sesamsaus, chilipulver, lønnesirup, koriander og sitronsaft i en bolle.
Steg 6
Bygg burgerne ved å legge en rødbetekake på det underste burgerbrødet. Topp med aubergine, ruccola, løkskiver, saus og den øverste delen av brødet, og server.
Tips:
Rødbetekakene kan gjerne fryses etter tilberedning.
Oppskrifts-ID: F1030
Oppskriften som PDF
last ned PDFOppdag mer