Rødbeteburger med aubergine og sesamsaus
Rødbeteburger med aubergine og sesamsaus

Rødbeteburger med aubergine og sesamsaus

total tid35 min.
20 min.tilberedningstid
15 min.koketid

Denne retten er allerede velkjent som vegetarisk gatemat. Men istedenfor kjøtt bruker vi en burger av rødbete og hirse. Kikkoman Sesamsaus tilsetter en asiatisk-orientalsk note til burgeren.

Ingredienser

10 porsjoner

Burgerkaker:

100 g
rå hirse
600 g
rødbete, forkokt og vakuumpakket
150 g
finternet salatløk
100 g
havregryn
60 g
knuste linfrø
1 ½ dl
balsamicoeddik
10 g
spisskummen
10 g
salt

Topping:

700 g
aubergine, vasket og renset
 ½ dl
balsamicoeddik
50 g
lønnesirup
 ½ dl
rapsolje
10 
rustikke veganske burgerbrød, ca. 60 g hver
100 g
rødløk, skåret i ca. 1 mm tykke ringer
100 g
ruccola, vasket og renset

Saus:

10 g
chilipulver
15 g
lønnesirup
5 g
malt koriander
0,3 dl
sitronsaft
Allergener:
soya, gluten, sesamfrø, sulfitter, egg
Totalvekt per porsjon:
280 g
Vekt per ingrediens:

Rødbetekake, ca. 110 g - Burgerbrød (vegansk), ca. 60 g - Aubergine, ca. 50 g - Ruccola, ca. 10 g - Løkskiver, ca. 10 g - Saus, ca. 40 g

Tilberedning

Steg 1

Kok 100 g hirse i 500 ml vann på middels varme i 10 minutter, hell over i en sil. Ta rødbeten ut av emballasjen og grovrasp den. Bland raspet rødbete, ternet salatløk, havregryn, knuste linfrø, eddik, spisskummen, salt og kokt hirse og la stå i 10 minutter. I mellomtiden, forvarm ovnen (varmluft) til 180 °C.

Steg 2

Lag burgerkaker ved å legge ca. 130 g av blandingen per porsjon på et stekebrett med pølsepapir. Form hver av dem med en utstikker (ø 11 cm).

Steg 3

Skjær auberginen i ca. 4 mm tykke skiver med skjæremaskin, legg dem på et annet stekebrett og mariner med eddik, lønnesirup og olje.

Steg 4

Stek burgerkakene og auberginen i ovnen i 15 minutter.

Steg 5

I mellomtiden blander du Kikkoman Sesamsaus, chilipulver, lønnesirup, koriander og sitronsaft i en bolle.

Steg 6

Bygg burgerne ved å legge en rødbetekake på det underste burgerbrødet. Topp med aubergine, ruccola, løkskiver, saus og den øverste delen av brødet, og server.

Tips:

Rødbetekakene kan gjerne fryses etter tilberedning.

Oppskrifts-ID: F1030

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Har du spørsmål om oppskriftene eller produktene våre?

Vi hjelper deg gjerne.

Kontakt oss nå

Ta kontakt med oss!

Har du spørsmål om produktene våre, og om hvorvidt de er tilgjengelige, eller vil du bare finne ut mer om Kikkoman? Da er det bare å kontakte oss!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* obligatorisk

Vær oppmerksom på personvernerklæringen. Øvrig forretningsinformasjon finner du i vårt impressum.