

Kylling vindaloo samosa med yoghurtdipp
Noen liker det sterkt!
Vindaloo er en av de sterkeste rettene på det indiske kjøkkenet. For at ikke gjestene dine skal svette for mye, inneholder denne oppskriften sprø deig og kjølig yoghurt som forfriskende motstykker til chili, ingefær og spisskummen.
Ingredienser
Fyll:
Deig:
Tilberedning
Fyll: Skjær løken i tynne skiver og stek i olje til den blir blank. Tilsett koriander, spisskummen og sennepsfrø og rist i 15 sekunder, tilsett deretter malte krydder og sukker. Deglaser med kyllingbuljong, passata, Kikkoman Soyasaus med Mindre Salt og rødvinseddik, og gi et oppkok. Tilsett kyllingen og kok i 15 minutter, la den deretter avkjøles. Ta kjøttet ut av kraften og finhakk det. Hvis kjøttet er for tørt, hell på litt av væsken.
Yoghurtdipp: Finhakk hvitløk og ingefær, rør sammen med yoghurt, kyllingkraften og Kikkoman Soyasaus med Mindre Salt.
Samosaer: Brett ut et ark filodeig, pensle med klaret smør over det hele, og dekk arket med et nytt ark. Skjær deretter den smale siden av deigen i omtrent 3 fingerbredder vide striper. I enden av hver stripe legger du en del av fyllet og bretter opp deigen vekselvis fra hvert hjørne, slik at det dannes en trekant. Stek samosaene til de er gyllenbrune.
Servering: Server samosaene med yoghurtdipp i en egen bolle.
Oppskrifts-ID: F1009
Oppskriften som PDF
last ned PDFOppdag mer