Kylling vindaloo samosa med yoghurtdipp
Kylling vindaloo samosa med yoghurtdipp

Kylling vindaloo samosa med yoghurtdipp

total tid20 min.

Noen liker det sterkt!
Vindaloo er en av de sterkeste rettene på det indiske kjøkkenet. For at ikke gjestene dine skal svette for mye, inneholder denne oppskriften sprø deig og kjølig yoghurt som forfriskende motstykker til chili, ingefær og spisskummen.

Ingredienser

10 porsjoner

Fyll:

1 ½ kg
kyllingbryst
800 g
passata
2 dl
hønsebuljong
1 ts
korianderfrø
1 ts
spisskummenfrø
1 ts
svarte sennepsfrø
1 ts
gurkemeiepulver
1 ts
kanel
1 ts
kardemomme
3 
klyper chilipulver
4 ss
rødvinseddik
300 g
salatløk
50 g
sukker
100 g
stekeolje
6 dl
gresk yoghurt
1 
bit ingefær
10 g
hvitløk
2 dl
kraft fra den kokte kyllingen

Deig:

500 g
ferdiglaget filodeig
200 g
klaret smør
6 liter
matolje til steking

Tilberedning

Fyll: Skjær løken i tynne skiver og stek i olje til den blir blank. Tilsett koriander, spisskummen og sennepsfrø og rist i 15 sekunder, tilsett deretter malte krydder og sukker. Deglaser med kyllingbuljong, passata, Kikkoman Soyasaus med Mindre Salt og rødvinseddik, og gi et oppkok. Tilsett kyllingen og kok i 15 minutter, la den deretter avkjøles. Ta kjøttet ut av kraften og finhakk det. Hvis kjøttet er for tørt, hell på litt av væsken. 

Yoghurtdipp: Finhakk hvitløk og ingefær, rør sammen med yoghurt, kyllingkraften og Kikkoman Soyasaus med Mindre Salt. 

Samosaer: Brett ut et ark filodeig, pensle med klaret smør over det hele, og dekk arket med et nytt ark. Skjær deretter den smale siden av deigen i omtrent 3 fingerbredder vide striper. I enden av hver stripe legger du en del av fyllet og bretter opp deigen vekselvis fra hvert hjørne, slik at det dannes en trekant. Stek samosaene til de er gyllenbrune. 

Servering: Server samosaene med yoghurtdipp i en egen bolle.

Oppskrifts-ID: F1009

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Har du spørsmål om oppskriftene eller produktene våre?

Vi hjelper deg gjerne.

Kontakt oss nå

Ta kontakt med oss!

Har du spørsmål om produktene våre, og om hvorvidt de er tilgjengelige, eller vil du bare finne ut mer om Kikkoman? Da er det bare å kontakte oss!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* obligatorisk

Vær oppmerksom på personvernerklæringen. Øvrig forretningsinformasjon finner du i vårt impressum.