Teriyaki-Marinade
Previous
Next
Tilgjengelige størrelser
250 ml flaske

Teriyaki-Marinade

Liker du kjøttet eller grønnsakene marinert, grillet, stekt eller surret med massevis av aroma? Da er vår teriyaki-marinade akkurat det riktige for deg.

Den er spesielt etterspurt som marinade i grillsesongen, men den egner seg like godt til å gjøre hurtigstekt mat enda bedre, eller som dip. I produksjonen bruker vi vår naturlig bryggede soyasaus som basis – dermed får også teriyaki-marinaden den umiskjennelige aromatiske fylden.

Begrepet Teriyaki er satt sammen av de japanske ordene «teri» (glans) og «yaki» (grille, langsteke). Japan har lange mattradisjoner med retter i Teriyaki-stil.

Fremgangsmåte:

Først legges sjømat, kjøtt eller grønnsaker ned i Teriyaki-Marinaden, som deretter enten blir stekt, surret eller grillet. Klassiske Teriyaki-sauser har en sursøt smak, som gir maten i pannen, i ovnen eller på grillen en herlig smak. Teriyaki-sauser er også velegnede som krydder for ristede, gratinerte eller grillede retter fra hele verden.

Kikkomans Teriyaki-sauser er høyverdige ferdigmarinader. De finnes i forskjellige smaksretninger: ren og edel som Teriyaki-marinade, med ristet hvitløk, med honning eller med ristede sesamfrø. Og nå også som en glutenfri variant. Prøv da vel! De gjør det enkelt å gi marinerte eller grillede retter en fyldig smak.

Denne Kikkoman sausen er velegnet for veganere.

mer

Ingredienser

Soyasaus (Vann, Soyabønner, Hvete, Salt), Vin (inneholder Svoveldioksid), Sukker, Vann, Spriteddik, Salt, Krydderekstrakter, Løkpulver, Hvitløkspulver.

Næringsinnhold per 100 ml

Energi420 kJ / 100 kcal
Fett0 g
hvorav mettede fettsyrer0 g
Karbohydrat12 g
hvorav sukkerarter11 g
Protein6,7 g
Salt10,2 g

Visste du?

Kikkoman Teriyaki-Marinade er en høyverdig ferdigmarinade. Bare skru den opp, legg ingrediensene i den i 30 minutter eller mer og sett den på grillen! Et nyttig tips: Jo lenger marineringen varer, desto mer intens blir smaken og desto mørere blir maten.

Vårt tips for lakse-elskere

Hvorfor ikke legge laksefileten i Teriyaki-Marinaden vår? La den marineres i en times tid i kjøleskapet, og stek den så et par minutter på hver side. For en enda intensivere smaksopplevelse, bestryker du fileten med saus frem og tilbake under stekingen. Serveres med ingefær og ris; vær så god!