Yakitori

total tid 40 min.
20 min. tilberedningstid
20 min. koketid

Ingredienser

6 porsjoner
150 g
kyllingkjøttdeig
1 
eggeplomme
1 ss
sesamolje
1 ss
hvetemel
9 
grønne asparges
6 
skiver bacon
4 
kyllinglår uten bein
4 
vårløk

Tare-saus:

6 ss
mirin (søt risvin)
3 ss
sake
3 ss
vann
3 ts
rørsukker

Dipp:

1 
eggeplomme

Tilberedning

Steg 1

Bland kyllingkjøttdeig med eggeplomme, soyasaus, hvetemel og sesamolje. La det hvile i 10 minutter før du med en skje lager seks kjøttboller som træs på spydene.

Steg 2

Skjær hver asparges i fire. Skjær hver baconskive i seks biter, rull de rundt aspargesen og træ dem på spyd.

Steg 3

Fjern skinnet (og bena) fra kyllinglårene og skjær kjøttet i mindre biter. Skjær vårløk i rundt 3 cm lange biter. Træ kyllingkjøtt og vårløk på spyd. Træ så kyllingskinnet og kyllingkjøtt på de siste spydene.

Steg 4

Bland ingrediensene for tare-sausen i en panne og kok det opp.

Steg 5

Dryss litt havsalt over spydene og grill de over grillen eller i en grillpanne til kjøttet er gjennomstekt.

Steg 6

Pensle grillspydene med tare-saus når de nesten er ferdige. Hell soyasaus i en liten skål, legg i eggeplommen og server.

Oppskrifts-ID: 693

Oppskriften som PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Bland kyllingkjøttdeig med eggeplomme, soyasaus, hvetemel og sesamolje. La det hvile i 10 minutter før du med en skje lager seks kjøttboller som træs på spydene.

Skjær hver asparges i fire. Skjær hver baconskive i seks biter, rull de rundt aspargesen og træ dem på spyd.

Fjern skinnet (og bena) fra kyllinglårene og skjær kjøttet i mindre biter. Skjær vårløk i rundt 3 cm lange biter. Træ kyllingkjøtt og vårløk på spyd. Træ så kyllingskinnet og kyllingkjøtt på de siste spydene.

Bland ingrediensene for tare-sausen i en panne og kok det opp.

Dryss litt havsalt over spydene og grill de over grillen eller i en grillpanne til kjøttet er gjennomstekt.

Pensle grillspydene med tare-saus når de nesten er ferdige. Hell soyasaus i en liten skål, legg i eggeplommen og server.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04
05
06

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.