Søk
Filter
136 av 385

Woket tynnribbe med nudler

En rask og smakfull wok med tynnribbe og ramen-nudler.

Woket tynnribbe med nudler
Total tid 35 min
Forberedelsestid: 20 min
Matlagingstid 15 min
3637 kJ / 867 kcal
Fett: 48,8 g
Protein: 48,6 g
Karbohydrat: 54,3 g

Ingredienser for 2 porsjon(er)

  • 250 g tynnribbe skåret i terninger  
  • 5 ss olje til steking, f.eks. olivenolje eller rapsolje
  • 1 rødløk i strimler  
  • 75 g sukkererter i biter
  • ½ finhakket bunt vårløk
  • 1 finhakket fedd hvitløk
  • 15 g finhakket fersk ingefær
  • 1 finhakket liten chili

Til topping:

  • 1 ss appelsinskall
  • 1 finhakket vårløk
  • 1 ss ristede sesamfrø
  • 175 g kimchi

Slik gjør du det

  1. Kok opp vann i en wokpanne eller en stekepanne.
  2. Tilsett tynnribben og kok i ca. 10 minutter. Legg kjøttet på kjøkkenpapir, og la vannet renne av.
  3. Tørk av wokpannen og tilsett 1 ss olje. Stek kjøttet til det får en sprø stekeskorpe og sett til side.
  4. Ha 1 ss olje i pannen. Tilsett rødløk og sukkererter, og stek raskt. Tilsett så vårløk, og la det surre i 1 minutt. Sett til side.
  5. Tilsett hvitløk, ingefær og chili i pannen, og stek i resten av oljen. Ha så i tynnribben og grønnsakene.
  6. Tilsett appelsinsaft, Kikkoman teriyaki-saus, Kikkoman soyasaus og Kikkoman sesamolje.
  7. Tilsett kokte nudler og stek kort.
  8. Topp retten med appelsinskall, vårløk og sesamfrø, og server gjerne med kimchi.


Tips: Det er viktig med høy temperatur når du tilbereder wok. Vær forsiktig når oljen er varm – fuktige ingredienser kan få oljen til å flamme opp.

Lag wok i porsjoner når du skal lage store mengder – da får du best resultat.

Total tid 35 min
Forberedelsestid: 20 min
Matlagingstid 15 min
3637 kJ / 867 kcal
Fett: 48,8 g
Protein: 48,6 g
Karbohydrat: 54,3 g

Ingredienser for 2 porsjon(er)

  • 250 g tynnribbe skåret i terninger  
  • 5 ss olje til steking, f.eks. olivenolje eller rapsolje
  • 1 rødløk i strimler  
  • 75 g sukkererter i biter
  • ½ finhakket bunt vårløk
  • 1 finhakket fedd hvitløk
  • 15 g finhakket fersk ingefær
  • 1 finhakket liten chili

Til topping:

  • 1 ss appelsinskall
  • 1 finhakket vårløk
  • 1 ss ristede sesamfrø
  • 175 g kimchi