Søk
Filter
180 av 412

Woket pepperbiff med grønnsaker

En rask og enkel rett med stekt pepperbiff og grønnsaker i en krydret saus.

Woket pepperbiff med grønnsaker
Total tid 35 min
Forberedelsestid: 20 min
Matlagingstid 15 min
2653 kJ / 633 kcal
Fett: 36 g
Protein: 35,2 g
Karbohydrat: 35,9 g

Ingredienser for 2 porsjon(er)

  • 150 g brokkolini eller brokkoli i buketter
  • 5 ss olje til steking, f.eks. olivenolje eller rapsolje
  • 250 g biffstrimler
  • 1 rød paprika i strimler
  • 1 rødløk i strimler
  • ½ bunt finhakket vårløk
  • 1 finhakket fedd hvitløk
  • 15 g finhakket fersk ingefær

Tilbehør

  • 1 ss finhakket gressløk
  • Bladpersille
  • 1 finhakket vårløk
  • Nykvernet pepper
  • 175 g kokt basmatiris

Slik gjør du det

  1. Kok opp vann i en wokpanne eller en stekepanne.
  2. Tilsett brokkolini eller brokkoli og kok i 2 minutter. Hell av vannet og skyll brokkolien i kaldt vann.  
  3. Tørk av vannet i wokpannen og varm opp 3 ss stekeolje i den.
  4. Tilsett biffstrimlene, stek raskt til de er gylne og sett til side.
  5. Stek paprika- og løkstrimler, og deretter vårløk. Sett til side.
  6. Tørk wokpannen ren og stek hvitløk og ingefær med resten av oljen.
  7. Tilsett grønnsakene og det stekte kjøttet.
  8. Tilsett sort peppersaus.
  9. Smak til med Kikkoman soyasaus og Kikkoman ristet sesamolje og bland godt sammen.
  10. Topp woken med gressløk, bladpersille og fersk vårløk.
  11. Hell over sausen som er igjen i wokpannen, smak til med pepper og server med kokt basmatiris.


* Hvis du ikke har sort peppersaus, kan du bruke blandingen av 1 ss Kikkoman naturlig brygget soyasaus, ¼ ss brunt sukker, ¼ ss Worcestershire sauce, ½ ss vegetabilsk olje, 1 ss mel, 2 ½ finhakket fedd hvitløk, ¼ finhakket løk, ¼ ss svart pepper og 0,2 l kjøttbuljong.


Tips: Det er viktig med høy temperatur når du tilbereder wok. Vær forsiktig når oljen er varm – fuktige ingredienser kan få oljen til å flamme opp.

Lag wok i porsjoner når du skal lage store mengder – da får du best resultat.

Total tid 35 min
Forberedelsestid: 20 min
Matlagingstid 15 min
2653 kJ / 633 kcal
Fett: 36 g
Protein: 35,2 g
Karbohydrat: 35,9 g

Ingredienser for 2 porsjon(er)

  • 150 g brokkolini eller brokkoli i buketter
  • 5 ss olje til steking, f.eks. olivenolje eller rapsolje
  • 250 g biffstrimler
  • 1 rød paprika i strimler
  • 1 rødløk i strimler
  • ½ bunt finhakket vårløk
  • 1 finhakket fedd hvitløk
  • 15 g finhakket fersk ingefær

Tilbehør

  • 1 ss finhakket gressløk
  • Bladpersille
  • 1 finhakket vårløk
  • Nykvernet pepper
  • 175 g kokt basmatiris