Woket pepperbiff med grønnsaker

total tid 35 min.
20 min. tilberedningstid
15 min. koketid

En rask og enkel rett med stekt pepperbiff og grønnsaker i en krydret saus.

Ingredienser

2 porsjoner
250 g
biffstrimler
150 g
brokkolini eller brokkoli i buketter
1 
rød paprika i strimler
1 
rødløk i strimler
 ½ 
bunt finhakket vårløk
1 
finhakket fedd hvitløk
15 g
finhakket fersk ingefær
5 ss
olje til steking, f.eks. olivenolje eller rapsolje
 ½ dl
sort peppersaus

Tilbehør

1 ss
chives, finely sliced (alternative: fresh coriander, fresh basil)
Bladpersille
1 
finhakket gressløk
Nykvernet pepper
175 g
kokt basmatiris
Næringsinnhold (per porsjon): 2653 kJ  /  633 kcal
36 g Fett
35,2 g Protein
35,9 g Karbohydrater

Tilberedning

Steg 1

Kok opp vann i en wokpanne eller en stekepanne.

Steg 2

Tilsett brokkolini eller brokkoli og kok i 2 minutter. Hell av vannet og skyll brokkolien i kaldt vann.  

Steg 3

Tørk av vannet i wokpannen og varm opp 3 ss stekeolje i den.

Steg 4

Tilsett biffstrimlene, stek raskt til de er gylne og sett til side.

Steg 5

Stek paprika- og løkstrimler, og deretter vårløk. Sett til side.

Steg 6

Tørk wokpannen ren og stek hvitløk og ingefær med resten av oljen.

Steg 7

Tilsett grønnsakene og det stekte kjøttet. Tilsett sort peppersaus.

Steg 8

Smak til med Kikkoman Soyasaus og Kikkoman Sesamolje og bland godt sammen.

Steg 9

Topp woken med gressløk, bladpersille og fersk vårløk. Hell over sausen som er igjen i wokpannen, smak til med pepper og server med kokt basmatiris.

Tips:

Hvis du ikke har sort peppersaus, kan du bruke blandingen av 1 ss Kikkoman Soyasaus, ¼ ss brunt sukker, ¼ ss Worcestershire sauce, ½ ss vegetabilsk olje, 1 ss mel, 2 ½ finhakket fedd hvitløk, ¼ finhakket løk, ¼ ss svart pepper og 0,2 l kjøttbuljong.


Tips: Det er viktig med høy temperatur når du tilbereder wok. Vær forsiktig når oljen er varm – fuktige ingredienser kan få oljen til å flamme opp.

Lag wok i porsjoner når du skal lage store mengder – da får du best resultat.

Oppskrifts-ID: 925

Oppskriften som PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Kok opp vann i en wokpanne eller en stekepanne.

Tilsett brokkolini eller brokkoli og kok i 2 minutter. Hell av vannet og skyll brokkolien i kaldt vann.  

Tørk av vannet i wokpannen og varm opp 3 ss stekeolje i den.

Tilsett biffstrimlene, stek raskt til de er gylne og sett til side.

Stek paprika- og løkstrimler, og deretter vårløk. Sett til side.

Tørk wokpannen ren og stek hvitløk og ingefær med resten av oljen.

Tilsett grønnsakene og det stekte kjøttet. Tilsett sort peppersaus.

Smak til med Kikkoman Soyasaus og Kikkoman Sesamolje og bland godt sammen.

Topp woken med gressløk, bladpersille og fersk vårløk. Hell over sausen som er igjen i wokpannen, smak til med pepper og server med kokt basmatiris.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04
05
06
07
08
09

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.