Verdens enkleste ribbesaus
Søk
Filter
Verdens enkleste ribbesaus
Bookmark
87 av 286

Verdens enkleste ribbesaus

Verdens enkleste ribbesaus

Ingredienser for 4 porsjon(er)

  • 1 løk 
  • 2 hvitløksfedd
  • 2 ss olje
  • 5 dl utblandet kalvefond 
  • 3 dl stekesjy fra ribbe eller utblandet kalvefond 
  • 1-3 ss Kikkoman soyasaus
  • 1-3 ts hvitvins- eller balsamicoeddik
  • Pepper
  • 1 ts maizena
  • 1 dl kremfløte

Slik gjør du det

  1. Finhakk løk og hvitløk. 
  2. Varm opp en kjele med olje på sterk varme. Brun løk og hvitløk.
  3. Tilsett kalvefond og stekesjy.
  4. Kok opp og la ribbesausen koke ned til det gjenstår ca. 6 dl i kjelen.
  5. Tilsett Kikkoman soyasaus, hvitvins- eller balsamicoeddik og pepper etter smak.
  6. Rør sammen maizena og kremfløte. Spe inn litt og rør godt mens ribbesausen koker for å tykne den.

Brukte produkter i denne oppskriften

Ingredienser for 4 porsjon(er)

  • 1 løk 
  • 2 hvitløksfedd
  • 2 ss olje
  • 5 dl utblandet kalvefond 
  • 3 dl stekesjy fra ribbe eller utblandet kalvefond 
  • 1-3 ss Kikkoman soyasaus
  • 1-3 ts hvitvins- eller balsamicoeddik
  • Pepper
  • 1 ts maizena
  • 1 dl kremfløte

relaterte oppskrifter