Vegetarisk Sushi-kake
Søk
Filter
111 av 323

Vegetarisk Sushi-kake

Vegetarisk Sushi-kake
Total tid 80 min
Forberedelsestid: 50 min
Marineringstid: 30 min
258 kJ / 61 kcal
Fett: 1.9 g
Protein: 1.7 g
Karbohydrat: 9.1 g

Ingredienser for 1 porsjon(er)

  • 250 g kokt sushiris        

1.

  • 1 snacksagurk, ca 8 cm             
  • 1 reddik                 
  • 2 gresskarkjerner

2.

  • 20 g hver av rød og gul paprika
  • 1 ss sushieddik                
  • 2 stilker gressløk    

3.

  • 1 ts kokte røde linser     
  • 1 ½ ss kokt edamame                       

4.

  • 2 Shiitake-sopp, Ø ca. 4 cm
  • 1 ss lønnesirup (eller honning)
  • ½ ts sukker
  • 1 ss Kikkoman naturlig brygget soyasaus                 
  • 1 klype hvite, ristede sesamfrø

eller

  • 2 Shiitake-sopp, Ø ca. 4 cm
  • 2 ss Saus for ris
  • 100 ml vann
  • 1 klype hvite, ristede sesamfrø

5.

  • ¼ avokado   
  • 1 kvart kirsebærtomat      
  • Litt spirer

Slik gjør du det

5 sorter à 2 stk

  1. Vask snacksagurken, bruk en skreller eller ostehøvel til å skjære i strimler ca. 1 cm brede (8x). Mariner agurkstrimlene i 3% saltvann i ca 15 minutter. Vask reddiken og høvle den i tynne skiver (4x).
  2. Rens paprikaene, blansjer dem, tørk dem godt, legg dem i en liten glassbolle med sushieddik og 1 ss vann og mariner i ca 30 minutter.  Vask gressløken, rist den tørr og skjær i små ruller.
  3. Til den kokte shiitake-soppen; Kutt stilkene av soppen. Ha soppen i en liten panne sammen med lønnesirup, soyasaus, sukker, og 100 ml vann og kok opp. Reduser varmen og la den koke til det nesten ikke er væske igjen. La de kokte shiitakesoppene avkjøles.
  4. Bruk en skreller eller ostehøvel til å skjære avokadoen i ca. 7-8 cm lange og 1 cm brede strimler (6x). Del de kvarte tomatene i to.
  5. Kutt plastfolie i 10 stk 15 cm firkanter før de legges i en liten muffinsbakepanne.
  6. Klapp agurkstrimler tørre og plasser dem vertikalt på 4 sider i bunnen av 2 av muffinsformen. Fyll de to formene med ca. 25 g sushiris. Brett enden av agurkstrimlene innover og dekk til risen. Dekk til med den utstikkende plastfolien og trykk forsiktig ned. Ta agurksushien ut av formen og trekk av folien. Pynt med reddikskiver og gresskarfrø.
  7. Ta paprikaene ut av posen, tørk dem, skjær i fine terninger og fordel i 2 av muffinsformen som er foret med plastfolie. Legg ca. 25 g sushiris på toppen, dekk med den utstikkende plastfolien og trykk lett. Ta paprikasushien ut av formen og trekk av plastfolien, pynt med ringer av gressløk.
  8. Fyll edamame i 2 av muffinsformen som er foret med plastfolie. Fyll på med ca. 25 g sushiris. Dekk til med plastfolien og trykk forsiktig ned. Ta edamame-sushien ut av formen og trekk av plastfolien, og pynt med de røde linsene.
  9. Legg de kokte shiitakesoppene med den svarte siden ned i 2 av muffinsformen som er foret med plastfolie. Legg ca. 25 g sushiris på toppen av hver, dekk med den utstikkende plastfolien og trykk lett. Ta shiitake-sushien ut av formen og trekk av plastfolien, pynt med sesamfrø.
  10. Legg 3 avokadostrimler i 2 muffinsformer som er foret med plastfolie. Legg ca. 25 g sushiris på toppen av hver, dekk med den utstikkende plastfolien og trykk lett. Ta avokado-sushien ut av formen og trekk av plastfolien, og pynt med tomater og spirer.
  11. Server sushi-kaken med soyasaus og nyt resultatet.

Brukte produkter i denne oppskriften

Total tid 80 min
Forberedelsestid: 50 min
Marineringstid: 30 min
258 kJ / 61 kcal
Fett: 1.9 g
Protein: 1.7 g
Karbohydrat: 9.1 g

Ingredienser for 1 porsjon(er)

  • 250 g kokt sushiris        

1.

  • 1 snacksagurk, ca 8 cm             
  • 1 reddik                 
  • 2 gresskarkjerner

2.

  • 20 g hver av rød og gul paprika
  • 1 ss sushieddik                
  • 2 stilker gressløk    

3.

  • 1 ts kokte røde linser     
  • 1 ½ ss kokt edamame                       

4.

  • 2 Shiitake-sopp, Ø ca. 4 cm
  • 1 ss lønnesirup (eller honning)
  • ½ ts sukker
  • 1 ss Kikkoman naturlig brygget soyasaus                 
  • 1 klype hvite, ristede sesamfrø

eller

  • 2 Shiitake-sopp, Ø ca. 4 cm
  • 2 ss Saus for ris
  • 100 ml vann
  • 1 klype hvite, ristede sesamfrø

5.

  • ¼ avokado   
  • 1 kvart kirsebærtomat      
  • Litt spirer