Vegetar Maki Sushi – tre varianter

total tid 50 min.
45 min. tilberedningstid
5 min. koketid

En vri på den tradisjonelle japanske maki sushien. Her finner du moderne maki rullet på 3 forskjellige måter! Hver makirull har et nytt og spennende vegetarfyll som gjør at du vil forsyne deg igjen og igjen.

Ingredienser

18 porsjoner

1) Vegetar Maki Sushi med grønne bønner og gulerøtter

4 
grønne bønner
Salt
30 g
gulerot
 ½ 
noriblad
70 g
kokt sushiris
 ½ ts
wasabipasta
2 ts
hakkede mandler

2) Vegetar Maki Sushi med selleri

1 
selleri
Salt
 ½ 
noriblad
70 g
kokt sushiris
 ½ ts
wasabipasta

Marinade til selleri:

5 g
revet ingefær
3 g
sukker

3) Vegetar Maki Sushi med eple og rødbete

80 g
rødbete (vakuumpakket / forhåndskokt)
30 g
eple
 ½ 
noriblad
70 g
kokt sushiris
 ½ ts
wasabipasta
3 ½ 
mynteblader

Til rødbetemarinaden:

2 ts
peanuttsmør
1 ts
sukker

Til servering:

Syltet ingefær
wasabipasta
Næringsinnhold (per porsjon): 460 kJ  /  110 kcal
2,2 g Fett
3,2 g Protein
17,7 g Karbohydrater

Tilberedning

Steg 1

1) Vegetar Maki Sushi med grønne bønner og gulerøtter

  1. Kok bønner i kokende saltet vann i ca 2 minutter og avkjøl.
  2. Skrell gulrot og skjær i tynne strimler.
  3. Legg ½ noriblad på sushimatten.
  4. Fordel sushirisen på den med våte fingre.
  5. Smør wasabipasta med fingeren på langs ned langs midten av sushirisen (wasabipasta kan sløyfes).
  6. Legg bønnene og gulerotstrimlene på langs ned langs midten av sushirisen.
  7. Spre de opphakkede mandlene over risen og drypp på Kikkoman Sesam-Dressing**.
  8. Rull sammen ved hjelp av sushimatten og skjær i 6 like store biter.
  9. Garner med syltet ingefær og wasabipasta.

Steg 2

2) Vegetar Maki Sushi med selleri    

  1. Skjær selleri i strimler (rundt 10 cm).
  2. Legg selleristrimler i bløt med 2 g salt i en bolle i ca 10 minutter. Tørk selleri med kjøkkenpapir.
  3. Til marinaden blander du Kikkoman Soyasaus, ingefær og sukker i en bolle og legg sellerien i bløt i ca 30 minutter.
  4. Klapptørk sellerien lett med kjøkkenpapir.
  5. Legg ½ noriblad på sushimatten.
  6. Fordel sushirisen på den med våte fingre.
  7. Smør wasabipasta med fingeren på langs ned langs midten av sushirisen (wasabipasta kan sløyfes).
  8. Legg marinert selleri på langs ned langs midten av sushirisen.
  9. Rull sammen ved hjelp av sushimatten og skjær i 6 like store biter.
  10. Garner med syltet ingefær og wasabipasta.

Steg 3

3) Vegetar Maki Sushi med eple og rødbete

  1. Til marinaden blander du peanøttsmør, Kikkoman Soyasaus og sukker.
  2. Skjær rødbeten i strimler, bland med marinaden og mariner i ca 20 minutter.
  3. Skjær eplet i strimler.
  4. Legg ½ noriblad på sushimatten.
  5. Fordel sushirisen på den med våte fingre.
  6. Smør wasabipasta med fingeren på langs ned langs midten av sushirisen (wasabipasta kan sløyfes).
  7. Legg 3 marinerte rødbetestrimpler, eplestrimler og mynteblader på langs ned langs midten av sushirisen.
  8. Rull sammen ved hjelp av sushimatten og skjær i 6 like store biter.
  9. Garner med syltet ingefær og wasabipasta.

Tips:

Når du koker ris, bruk forholdet ris: vann = 1 : 1. Det brukes mindre vann når du tilbereder sushiris enn når du tilbereder konvensjonell ris.

Sushiris (omtrent. 1 kg kokt sushiris)

  • 450 g (540 ml) japansk ris
  • 450 ml vann

Kok ris først og krydre deretter med

eller eventuelt:

  • 70 ml risedikk
  • 30 g sukker
  • 15 g salt

Oppskrifts-ID: 941

Oppskriften som PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

1) Vegetar Maki Sushi med grønne bønner og gulerøtter

  1. Kok bønner i kokende saltet vann i ca 2 minutter og avkjøl.
  2. Skrell gulrot og skjær i tynne strimler.
  3. Legg ½ noriblad på sushimatten.
  4. Fordel sushirisen på den med våte fingre.
  5. Smør wasabipasta med fingeren på langs ned langs midten av sushirisen (wasabipasta kan sløyfes).
  6. Legg bønnene og gulerotstrimlene på langs ned langs midten av sushirisen.
  7. Spre de opphakkede mandlene over risen og drypp på Kikkoman Sesam-Dressing**.
  8. Rull sammen ved hjelp av sushimatten og skjær i 6 like store biter.
  9. Garner med syltet ingefær og wasabipasta.

2) Vegetar Maki Sushi med selleri    

  1. Skjær selleri i strimler (rundt 10 cm).
  2. Legg selleristrimler i bløt med 2 g salt i en bolle i ca 10 minutter. Tørk selleri med kjøkkenpapir.
  3. Til marinaden blander du Kikkoman Soyasaus, ingefær og sukker i en bolle og legg sellerien i bløt i ca 30 minutter.
  4. Klapptørk sellerien lett med kjøkkenpapir.
  5. Legg ½ noriblad på sushimatten.
  6. Fordel sushirisen på den med våte fingre.
  7. Smør wasabipasta med fingeren på langs ned langs midten av sushirisen (wasabipasta kan sløyfes).
  8. Legg marinert selleri på langs ned langs midten av sushirisen.
  9. Rull sammen ved hjelp av sushimatten og skjær i 6 like store biter.
  10. Garner med syltet ingefær og wasabipasta.

3) Vegetar Maki Sushi med eple og rødbete

  1. Til marinaden blander du peanøttsmør, Kikkoman Soyasaus og sukker.
  2. Skjær rødbeten i strimler, bland med marinaden og mariner i ca 20 minutter.
  3. Skjær eplet i strimler.
  4. Legg ½ noriblad på sushimatten.
  5. Fordel sushirisen på den med våte fingre.
  6. Smør wasabipasta med fingeren på langs ned langs midten av sushirisen (wasabipasta kan sløyfes).
  7. Legg 3 marinerte rødbetestrimpler, eplestrimler og mynteblader på langs ned langs midten av sushirisen.
  8. Rull sammen ved hjelp av sushimatten og skjær i 6 like store biter.
  9. Garner med syltet ingefær og wasabipasta.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.