Søk
Filter
4 av 34

Vegetar Gunkan Maki Sushi med avokado og eple

Slik lager du vegetar Gunkan-Maki sushi med avokado-eple majones og ris.

Vegetar Gunkan Maki Sushi med avokado og eple
Total tid 15 min
Forberedelsestid: 15 min
443 kJ / 107 kcal
Fett: 7,2 g
Protein: 1,8 g
Karbohydrat: 7,9 g

Ingredienser for 4 porsjon(er)

  • 2 ss epleterninger*
  • 2 ss avokadoterninger
  • 1 ss majones
  • 1 noriblad
  • 80 g kokt sushiris*

Til servering:

*Du kan også bruke persimon, grapefrukt, appelsin eller annen frisk frukt i stedet for eple.

Slik gjør du det

  1. Bland eple- og avokadoterninger med majones i en bolle.
  2. Skjær til noriblad: skjær en stripe på 3 cm på den ene siden mot linjene og legg til side.
  3. Skjær 4 nori-strimler ved hjelp av de opptegnede linjene og legg klar til side (ca. 3 cm x 15 cm 4 ark).
  4. Form 4 x20 g sushiris til ovale kuler med våte fingre.
  5. Legg en nori-strimmel rundt hver kule, "lim" den fast med noen korn av klebrig ris og trykk den godt til.
  6. Legg en porsjon av den tilberedte eple-avokado-blandingen på hver risball.
  7. Garner gunkan med fine eplestrimler og avokado til pynt og server med Kikkoman soyasaus.

*Sushiris (omtrent. 1 kg kokt sushiris)

  • 450 g (540 ml) japansk ris
  • 450 ml vann

Kok ris først og krydre deretter med

eller eventuelt:

  • 70 ml risedikk
  • 30 g sukker
  • 15 g salt

Tips: Når du koker ris, bruk forholdet ris: vann = 1 : 1. Det brukes mindre vann når du tilbereder sushiris enn når du tilbereder konvensjonell ris.

Brukte produkter i denne oppskriften

Total tid 15 min
Forberedelsestid: 15 min
443 kJ / 107 kcal
Fett: 7,2 g
Protein: 1,8 g
Karbohydrat: 7,9 g

Ingredienser for 4 porsjon(er)

  • 2 ss epleterninger*
  • 2 ss avokadoterninger
  • 1 ss majones
  • 1 noriblad
  • 80 g kokt sushiris*

Til servering:

*Du kan også bruke persimon, grapefrukt, appelsin eller annen frisk frukt i stedet for eple.