Vegansk pilaff med friske grønnsaker
Søk
Filter
Vegansk pilaff med friske grønnsaker
Bookmark
167 av 213

Vegansk pilaff med friske grønnsaker

Forberedelsestid: 35 min
Energi (per porsjon): 1277 kJ / 305 kcal

Ingredienser for 2 porsjoner

Til pilaffrisen:

  • 125 g basmatiris
  • Ca. 100 g små løk
  • 1 ss vegetabilsk olje
  • 1 ss vegansk margarin
  • Ca. 150 ml grønnsakskraft
  • 1 - 1½ ss Kikkoman naturlig brygget soyasaus
  • 1 ts sukker
  • Smak til med nykvernet hvit pepper

Til krydderblandingen til grønnsakene:

  • 50 ml grønnsakskraft
  • 1 klype salt
  • ½ ts sukker
  • Smak til med nykvernet hvit pepper

Til grønnsakepynten:

  • 50 g rød paprika
  • 50 g sjampinjonger (eller kongeøsterssopper)
  • 50 g aubergine
  • Hhv. 50 g gul og grønn squash
  • 6 cocktailtomater
  • 2 ss vegetabilsk olje
  • 30 g rukkolasalat
  • Smak til om ønskelig med paprikapulver

Slik gjør du det

  1. Pilaffris: Vask risen og la den dryppe godt av. Skrell og grovhakk løk, brun lett i en gryte sammen med oppvarmet olje. Tilsett ris og margarin og brun lett. Tilsett grønnsakkraft, soyasaus, sukker og pepper og la det koke inn med lokk på svak varme i ca.10 minutter. Ta gryten fra kokeplaten og  la det svelle i ca. 10 minutter.
  2. Krydderblanding til grønnsaker: Bland alle ingrediensene godt sammen.
  3. Tilberedning av grønnsakene: Vask og skjær grønnsakene i passelig store stykker. Varm opp olje i en stekepanne og stek i denne rekkefølgen: paprika, sjampinjonger, aubergine, squash og cocktailtomater. Tilsett krydderblandingen og stek videre til væsken nesten er fordampet.
  4. Bland grønnsakene sammen med pilaffen og anrett på tallerken. Vask rukkola, tørk av, pynt pilaffen med den, dryss på med paprikapulver etter ønske og server.

Brukte produkter i denne oppskriften

Ingredienser for 2 porsjoner

Til pilaffrisen:

  • 125 g basmatiris
  • Ca. 100 g små løk
  • 1 ss vegetabilsk olje
  • 1 ss vegansk margarin
  • Ca. 150 ml grønnsakskraft
  • 1 - 1½ ss Kikkoman naturlig brygget soyasaus
  • 1 ts sukker
  • Smak til med nykvernet hvit pepper

Til krydderblandingen til grønnsakene:

  • 50 ml grønnsakskraft
  • 1 klype salt
  • ½ ts sukker
  • Smak til med nykvernet hvit pepper

Til grønnsakepynten:

  • 50 g rød paprika
  • 50 g sjampinjonger (eller kongeøsterssopper)
  • 50 g aubergine
  • Hhv. 50 g gul og grønn squash
  • 6 cocktailtomater
  • 2 ss vegetabilsk olje
  • 30 g rukkolasalat
  • Smak til om ønskelig med paprikapulver