Varm mirin-kylling og gresskar-salat

total tid 50 min.
15 min. tilberedningstid
10 min. marineringstid
25 min. koketid

En enkel salatoppskrift laget av sprø salat kombinert med ovnskokte gresskar- eller squashbiter, cherrytomater og miniagurker. Toppet med stekte marinerte kyllingstrimler, Kikkoman Mirin og ristet sesamoljedressing

Ingredienser

4 porsjoner
400 g
gresskar (f.eks. Hokkaido)
4 ss
olivenolje
 ½ ts
rosmarin, hakket
Nykvernet pepper
 ¼ ts
timian, gnidd
400 g
kyllingbryst eller lår uten skinn
200 g
cherrytomater
2 ½ 
miniagurker
150 g
blandede salatblader (kjølt)
1 ts
sennep
5 ½ ss
sitronsaft
Næringsinnhold (per porsjon): 1597 kJ  /  380 kcal
16,3 g Fett
26,9 g Protein
29,8 g Karbohydrater

Tilberedning

Steg 1

Forvarm ovnen til 200°C over-/undervarme (180°C varmluftsovn). Vask gresskaret, skjær kjøttet i 2 cm terninger og bland med 2 ss olivenolje, rosmarinen, 1 ss Kikkoman Soyasaus, pepper og 2 ss Kikkoman Mirin-Style Søt Smakssetter. Fordel gresskarblandingen i en ildfast form eller på en liten bakeplate og stek i forvarmet ovn i 10-12 minutter.

Steg 2

Til marinaden bland resten av olivenoljen, 2 ss Kikkoman Soyasaus, timian, pepper og 3 ss mirin. Bland kyllingen med marinaden og avkjøl en kort stund.

Steg 3

Vask tomatene og agurkene, del tomatene i to og agurkene i tynne skiver eller staver. Vask salaten og sentrifuger den tørr. 

Steg 4

Bland sennep, sesamolje, sitronsaft, gjenværende Kikkoman Soyasaus og pepper til dressingen og smak til med mirin.

Steg 5

Stek kyllingen i en non-stick panne i 5-8 minutter til den er gyldenbrun. 

Steg 6

Anrett salaten med squash, tomater, agurker og varm kylling på tallerkener, drypp over dressingen og server. 

Tips:

 

Bruk ristede paprikabiter i stedet for squashen.

For et vegetarisk alternativ, bytt ut kjøttet med tofu eller andre kjøtterstattere.

Pynt med ristede gresskar- eller solsikkekjerner.

 

Oppskrifts-ID: 1033

Oppskriften som PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Forvarm ovnen til 200°C over-/undervarme (180°C varmluftsovn). Vask gresskaret, skjær kjøttet i 2 cm terninger og bland med 2 ss olivenolje, rosmarinen, 1 ss Kikkoman Soyasaus, pepper og 2 ss Kikkoman Mirin-Style Søt Smakssetter. Fordel gresskarblandingen i en ildfast form eller på en liten bakeplate og stek i forvarmet ovn i 10-12 minutter.

Til marinaden bland resten av olivenoljen, 2 ss Kikkoman Soyasaus, timian, pepper og 3 ss mirin. Bland kyllingen med marinaden og avkjøl en kort stund.

Vask tomatene og agurkene, del tomatene i to og agurkene i tynne skiver eller staver. Vask salaten og sentrifuger den tørr. 

Bland sennep, sesamolje, sitronsaft, gjenværende Kikkoman Soyasaus og pepper til dressingen og smak til med mirin.

Stek kyllingen i en non-stick panne i 5-8 minutter til den er gyldenbrun. 

Anrett salaten med squash, tomater, agurker og varm kylling på tallerkener, drypp over dressingen og server. 

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04
05
06

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.