Vårsalat med ruccola og eple- og soyadressing

total tid 20 min.
20 min. tilberedningstid

Velsmakende vårsalat med ruccola, fersk sopp og en rask eple- og soyadressing. Server med sprø krutonger.

Ingredienser

2 porsjoner
60 g
vårsalat
60 g
ruccola
80 g
fersk sopp
1 
rødløk
100 g
cherrytomater
1 
rødt eple
1 
avokado (ikke for moden)
litt sitronsaft
1 dl
eplejuice
1 ½ ts
eplecidereddik
3 ½ ss
olivenolje
 ¾ ts
sennep
nymalt pepper
50 g
bagett
Næringsinnhold (per porsjon): 2530 kJ  /  604 kcal
49,9 g Fett
8,6 g Protein
28,8 g Karbohydrater

Tilberedning

Steg 1

Vask og tørk vårsalaten og ruccolaen. Skjær soppen i skiver eller i fire deler. Skrell rødløken og skjær den i fine ringer. Del tomatene i fire. Vask eplet, del det i fire og fjern kjernehuset. Legg til side en fjerdedel av eplet og skjær resten av eplet i båter. Lag roser av avokadoen (se tips).

Steg 2

For å lage dressingen: rasp det fjerdedels eplet, mos sammen med eplejuice, eplecidereddik, soyasaus, 2 spiseskjeer olivenolje og sennep, krydre så med pepper.

Steg 3

Varm resten av olivenoljen i en panne. Skjær bagetten i terninger og stek dem i olje til de er sprø.

Steg 4

Anrett ingrediensene til salaten på et fat, ringle over dressing, dryss over krutongene og server.

Tips:

For å lage avokadoroser: del avokadoen i to, fjern steinen og drypp litt sitronsaft på avokadokjøttet. Legg hver del på en fjøl med skjæresiden ned, skrell forsiktig bort skallet og drypp på litt mer sitronsaft. Skjær avokadoen i tynne skiver på 2-3 mm. Klem skivene forsiktig utover i en lang rekke, begynn på den ene siden og snurr avokadoen til en spiral.

Pynt med poppet amarant for ekstra krønsj eller bruk ristede nøtter eller mandler.

Server til lettstekt tunfiskbiff med rosa kjerne.

Oppskrifts-ID: 1135

Oppskriften som PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Vask og tørk vårsalaten og ruccolaen. Skjær soppen i skiver eller i fire deler. Skrell rødløken og skjær den i fine ringer. Del tomatene i fire. Vask eplet, del det i fire og fjern kjernehuset. Legg til side en fjerdedel av eplet og skjær resten av eplet i båter. Lag roser av avokadoen (se tips).

For å lage dressingen: rasp det fjerdedels eplet, mos sammen med eplejuice, eplecidereddik, soyasaus, 2 spiseskjeer olivenolje og sennep, krydre så med pepper.

Varm resten av olivenoljen i en panne. Skjær bagetten i terninger og stek dem i olje til de er sprø.

Anrett ingrediensene til salaten på et fat, ringle over dressing, dryss over krutongene og server.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.