
Utsøkt soppblanding med smør, grillet i folie

Ingredienser for 4 porsjon(er)
- 100 g sopp av forskjellige sorter (shimeji, enoki, eringi, østerssopp osv.)
- 4 shiitake
- 1 sitronskive
- 1 ss smør
- 2 ss hvitvin
- litt salt
- litt sort pepper
- Kikkoman naturlig brygget soyasaus med 43 % mindre salt
Slik gjør du det
Rens soppen. Shiitake-hatten skjæres inn på kryss og stilkene fjernes. Store shiitake deles i to. De øvrige soppene kan brukes som de er, såfremt de ikke er for store. Legg stekepapir på et tilsvarende stort stykke aluminiumfolie som er smurt med mykt smør. Legg soppen og sitronskiven på foliene og lukk foliene omkring sopplaget. Stikk noen små hull i begge foliene og stek soppen i ovn ved 200° C ca. 9–10 minutter. Drypp litt limettsaft over soppen og smør enda litt smør over. Til slutt smaksetter du soppen med Kikkoman naturlig brygget soyasaus med mindre salt.
Brukte produkter i denne oppskriften
Ingredienser for 4 porsjon(er)
- 100 g sopp av forskjellige sorter (shimeji, enoki, eringi, østerssopp osv.)
- 4 shiitake
- 1 sitronskive
- 1 ss smør
- 2 ss hvitvin
- litt salt
- litt sort pepper
- Kikkoman naturlig brygget soyasaus med 43 % mindre salt