Utsøkt soppblanding med smør, grillet i folie

total tid 40 min.

Ingredienser

4 porsjoner
100 g
sopp av forskjellige sorter (shimeji, enoki, eringi, østerssopp osv.)
4 stykke
shiitake
1 skive
sitron
1 ss
smør
2 ss
hvitvin
1 klype
salt
1 klype
sort pepper

Tilberedning

Rens soppen. Shiitake-hatten skjæres inn på kryss og stilkene fjernes. Store  shiitake deles i to. De øvrige soppene kan brukes som de er, såfremt de ikke er for store. Legg stekepapir på et tilsvarende stort stykke aluminiumfolie som er smurt med mykt smør. Legg soppen og sitronskiven på foliene og lukk foliene omkring sopplaget. Stikk noen små hull i begge foliene og stek soppen i ovn ved 200° C ca. 9–10 minutter. Drypp litt limettsaft over soppen og smør enda litt smør over.  Til slutt smaksetter du soppen med Kikkoman naturlig brygget soyasaus med mindre salt.

Våre Japas er designet som japansk tapas. Bare doble mengden av hver ingrediens, og du kan servere fingermat som hovedrett.

Oppskrifts-ID: 355

Oppskriften som PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Rens soppen. Shiitake-hatten skjæres inn på kryss og stilkene fjernes. Store  shiitake deles i to. De øvrige soppene kan brukes som de er, såfremt de ikke er for store. Legg stekepapir på et tilsvarende stort stykke aluminiumfolie som er smurt med mykt smør. Legg soppen og sitronskiven på foliene og lukk foliene omkring sopplaget. Stikk noen små hull i begge foliene og stek soppen i ovn ved 200° C ca. 9–10 minutter. Drypp litt limettsaft over soppen og smør enda litt smør over.  Til slutt smaksetter du soppen med Kikkoman naturlig brygget soyasaus med mindre salt.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.