
179 av 458
Umami-Burger
Naturlig brygget soyasaus
Ponzu sitron soyasaus
Hovedretter
Kjøtt
Burger og wraps
Vår
Sommer
Høst
Vinter

Total tid
60 min
Forberedelsestid:
40 min
Marineringstid:
20 min
2322 kJ / 554 kcal
Fett:
32.7 g
Protein:
29.2 g
Karbohydrat:
48.1 g
Ingredienser for 4 porsjon(er)
For burgerne:
- 1 løk
- 1 fedd hvitløk
- 400 g kjøttdeig
- 3 ss Kikkoman naturlig brygget soyasaus
- 60 g revet ost (f.eks. mozzarella og cheddar)
- ¼-½ ts malt spisskum
- ¼-½ ss røkt paprikapulver
- ½ ts nykvernet svart pepper
- Ca.2 ss vegetabilsk olje
For å smøre og legge på:
- 2 sylteagurker
- 2 tomater
- 8 blader Lollo Bionda
- 40 g majones
- 1 ss Kikkoman Ponzu sitron
- 40 g ketchup
- 1 ss Kikkoman naturlig brygget soyasaus
- 4 hamburgerbrød
Slik gjør du det
- Skrell løk og hvitløk, kutt løk i små terninger og finhakk hvitløk. Bland kjøttdeig med soyasaus, løk, hvitløk og ost og krydre med spisskummen, paprikapulver og pepper. La kjøttdeigblandingen hvile i ca. 15 minutter.
- Form kjøttdeigblandingen til 4 burgere i samme størrelse som hamburgerbrød og stek dem på hver side i 4-5 minutter i oppvarmet olje.
- Skjær agurker på langs i skiver. Vask tomater, fjern stilkfestet og skjær tomatene i skiver. Vask salat og sentrifuger den tørr.
- Rør for å smøre på majones og ponzusaus sammen samt ketchup. Rist hamburgerbrød etter ønske kort på grillen eller i en panne.
- Smør rundstykkenes nedre del med majones og legg på agurker, tomater, salat og de stekte kjøttdeig burgere. Smør rundstykkenes øvre del med ketchup, legg på og server.
Brukte produkter i denne oppskriften
Total tid
60 min
Forberedelsestid:
40 min
Marineringstid:
20 min
2322 kJ / 554 kcal
Fett:
32.7 g
Protein:
29.2 g
Karbohydrat:
48.1 g
Ingredienser for 4 porsjon(er)
For burgerne:
- 1 løk
- 1 fedd hvitløk
- 400 g kjøttdeig
- 3 ss Kikkoman naturlig brygget soyasaus
- 60 g revet ost (f.eks. mozzarella og cheddar)
- ¼-½ ts malt spisskum
- ¼-½ ss røkt paprikapulver
- ½ ts nykvernet svart pepper
- Ca.2 ss vegetabilsk olje
For å smøre og legge på:
- 2 sylteagurker
- 2 tomater
- 8 blader Lollo Bionda
- 40 g majones
- 1 ss Kikkoman Ponzu sitron
- 40 g ketchup
- 1 ss Kikkoman naturlig brygget soyasaus
- 4 hamburgerbrød