Søk
Filter
Umami-Burger
Bookmark
73 av 290

Umami-Burger

Umami-Burger
Total tid 60 min
Forberedelsestid: 40 min
Marineringstid: 20 min
2322 kJ / 554 kcal
Fett: 32.7 g
Protein: 29.2 g
Karbohydrat: 48.1 g

Ingredienser for 4 porsjon(er)

For burgerne:

  • 1 løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 400 g kjøttdeig
  • 3 ss Kikkoman naturlig brygget soyasaus
  • 60 g revet ost (f.eks. mozzarella og cheddar)
  • ¼-½ ts malt spisskum
  • ¼-½ ss røkt paprikapulver
  • ½ ts nykvernet svart pepper
  • Ca.2 ss vegetabilsk olje

For å smøre og legge på:

Slik gjør du det

  1. Skrell løk og hvitløk, kutt løk i små terninger og finhakk hvitløk. Bland kjøttdeig med soyasaus, løk, hvitløk og ost og krydre med spisskummen, paprikapulver og pepper. La kjøttdeigblandingen hvile i ca. 15 minutter.
  2. Form kjøttdeigblandingen til 4 burgere i samme størrelse som hamburgerbrød og stek dem på hver side i 4-5 minutter i oppvarmet olje.
  3. Skjær agurker på langs i skiver. Vask tomater, fjern stilkfestet og skjær tomatene i skiver. Vask salat og sentrifuger den tørr.
  4. Rør for å smøre på majones og ponzusaus sammen samt ketchup. Rist hamburgerbrød etter ønske kort på grillen eller i en panne.
  5. Smør rundstykkenes nedre del med majones og legg på agurker, tomater, salat og de stekte kjøttdeig burgere. Smør rundstykkenes øvre del med ketchup, legg på og server.

Brukte produkter i denne oppskriften

Total tid 60 min
Forberedelsestid: 40 min
Marineringstid: 20 min
2322 kJ / 554 kcal
Fett: 32.7 g
Protein: 29.2 g
Karbohydrat: 48.1 g

Ingredienser for 4 porsjon(er)

For burgerne:

  • 1 løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 400 g kjøttdeig
  • 3 ss Kikkoman naturlig brygget soyasaus
  • 60 g revet ost (f.eks. mozzarella og cheddar)
  • ¼-½ ts malt spisskum
  • ¼-½ ss røkt paprikapulver
  • ½ ts nykvernet svart pepper
  • Ca.2 ss vegetabilsk olje

For å smøre og legge på: