Tofu-wok med grønnsaker

total tid 35 min.
20 min. tilberedningstid
15 min. koketid

Deilig vegansk stekt tofu smakssatt med sesamolje og soyasaus.

Ingredienser

2 porsjoner
250 g
grønne bønner i biter
50 g
sukkererter halvert diagonalt
50 g
olje til steking, f.eks. olivenolje eller rapsolje
1 
finhakket liten rød chili
1 
fast tofu i terninger
15 g
finhakket fedd hvitløk
1 
finhakket fersk ingefær
50 g
liten pak choi (hvit del) i strimler
5 ss
bønnespirer

Tilbehør

1 
liten gulrot i strimler
20 g
purre i strimler
5 ½ 
små pak choi-blader
1 
finhakket vårløk
2 ½ 
Bladpersille
3 
Koriander
Næringsinnhold (per porsjon): 2177 kJ  /  521 kcal
39,2 g Fett
23,8 g Protein
12,4 g Karbohydrater

Tilberedning

Steg 1

Kok opp vann i en wokpanne eller stekepanne.

Steg 2

Tilsett grønne bønner og sukkererter, og kok i ca. 2 minutter. Skru av varmen, la vannet renne av og sett til side.

Steg 3

Tøm ut vannet i pannen, tørk den godt og tilsett litt olje.

Steg 4

Tilsett chili, stek raskt og sett til side.

Steg 5

Varm opp 1 ss olje.

Steg 6

Tilsett tofu, stek den på alle sider til de er gyllenbrune og sett til side.

Steg 7

Ha hvitløk og ingefær i pannen, og stek i resten av oljen. Tilsett pak choi og bønnespirer, deretter bønner og sukkererter. Stek raskt.

Steg 8

Tilsett tofu. Ha i Kikkoman Krydder til Sushi-Ris, Kikkoman soyasaus og Kikkoman sesamolje. Topp woken med gulrot- og purrestrimler, pak choi, vårløk, stekt chili, persille og koriander, og server gjerne med kokt basmatiris.

Tips

Alternativ til Kikkoman Krydder til Sushi-Ris: annen sushi-eddik eller riseddik med litt sukker og salt.
Det er viktig med høy temperatur når du tilbereder wok. Vær forsiktig når oljen er varm – fuktige ingredienser kan få oljen til å flamme opp.

Lag wok i porsjoner når du skal lage store mengder – da får du best resultat.

Oppskrifts-ID: 926

Oppskriften som PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Kok opp vann i en wokpanne eller stekepanne.

Tilsett grønne bønner og sukkererter, og kok i ca. 2 minutter. Skru av varmen, la vannet renne av og sett til side.

Tøm ut vannet i pannen, tørk den godt og tilsett litt olje.

Tilsett chili, stek raskt og sett til side.

Varm opp 1 ss olje.

Tilsett tofu, stek den på alle sider til de er gyllenbrune og sett til side.

Ha hvitløk og ingefær i pannen, og stek i resten av oljen. Tilsett pak choi og bønnespirer, deretter bønner og sukkererter. Stek raskt.

Tilsett tofu. Ha i Kikkoman Krydder til Sushi-Ris, Kikkoman soyasaus og Kikkoman sesamolje. Topp woken med gulrot- og purrestrimler, pak choi, vårløk, stekt chili, persille og koriander, og server gjerne med kokt basmatiris.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04
05
06
07
08

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.