Søk
Filter
132 av 324

Tofu-wok med grønnsaker

Deilig vegansk stekt tofu smakssatt med sesamolje og soyasaus.

Tofu-wok med grønnsaker
Total tid 35 min
Forberedelsestid: 20 min
Matlagingstid 15 min
2177 kJ / 521 kcal
Fett: 39,2 g
Protein: 23,8 g
Karbohydrat: 12,4 g

Ingredienser for 2 porsjon(er)

  • 50 g grønne bønner i biter
  • 50 g sukkererter halvert diagonalt
  • 5 ss olje til steking, f.eks. olivenolje eller rapsolje
  • 1 finhakket liten rød chili
  • 250 g fast tofu i terninger
  • 1 finhakket fedd hvitløk
  • 15 g finhakket fersk ingefær
  • 1 liten pak choi (hvit del) i strimler
  • 50g bønnespirer

Tilbehør

  • 1 liten gulrot i strimler
  • 20 g purre i strimler
  • 4-6 små pak choi-blader
  • 1 finhakket vårløk
  • Bladpersille
  • Koriander

Slik gjør du det

  1. Kok opp vann i en wokpanne eller stekepanne.
  2. Tilsett grønne bønner og sukkererter, og kok i ca. 2 minutter. Skru av varmen, la vannet renne av og sett til side.
  3. Tøm ut vannet i pannen, tørk den godt og tilsett litt olje.
  4. Tilsett chili, stek raskt og sett til side.
  5. Varm opp 1 ss olje.
  6. Tilsett tofu, stek den på alle sider til de er gyllenbrune og sett til side.
  7. Ha hvitløk og ingefær i pannen, og stek i resten av oljen.
  8. Tilsett pak choi og bønnespirer, deretter bønner og sukkererter. Stek raskt.
  9. Tilsett tofu.
  10. Ha i Kikkoman Krydder til Sushi-Ris, Kikkoman soyasaus og Kikkoman sesamolje.
  11. Topp woken med gulrot- og purrestrimler, pak choi, vårløk, stekt chili, persille og koriander, og server gjerne med kokt basmatiris.


Tips: Alternativ til Kikkoman Krydder til Sushi-Ris: annen sushi-eddik eller riseddik med litt sukker og salt.
Det er viktig med høy temperatur når du tilbereder wok. Vær forsiktig når oljen er varm – fuktige ingredienser kan få oljen til å flamme opp.

Lag wok i porsjoner når du skal lage store mengder – da får du best resultat.

Total tid 35 min
Forberedelsestid: 20 min
Matlagingstid 15 min
2177 kJ / 521 kcal
Fett: 39,2 g
Protein: 23,8 g
Karbohydrat: 12,4 g

Ingredienser for 2 porsjon(er)

  • 50 g grønne bønner i biter
  • 50 g sukkererter halvert diagonalt
  • 5 ss olje til steking, f.eks. olivenolje eller rapsolje
  • 1 finhakket liten rød chili
  • 250 g fast tofu i terninger
  • 1 finhakket fedd hvitløk
  • 15 g finhakket fersk ingefær
  • 1 liten pak choi (hvit del) i strimler
  • 50g bønnespirer

Tilbehør

  • 1 liten gulrot i strimler
  • 20 g purre i strimler
  • 4-6 små pak choi-blader
  • 1 finhakket vårløk
  • Bladpersille
  • Koriander