Tex-Mex kjøttboller med aprikos chilli chutney
Søk
Filter
Tex-Mex kjøttboller med aprikos chilli chutney
Bookmark
65 av 453

Tex-Mex kjøttboller med aprikos chilli chutney

Disse spicy kjøttbollene er enkle å lage og egner seg veldig godt som snack du kan servere på fest. Server med deilig fruktig aprikos chutney ved siden av.

Tex-Mex kjøttboller med aprikos chilli chutney
Total tid 30 min
Forberedelsestid: 10 min
Matlagingstid 20 min
2213 kJ / 528 kcal
Fett: 28,5 g
Protein: 35,4 g
Karbohydrat: 29,2 g

Ingredienser for 2 porsjon(er)

  • Til aprikos chilli chutney
  • 3 store aprikoser
  • 8 tørkede aprikoser
  • 1 liten sjalottløk
  • 1 lite fedd med hvitløk
  • 1 lite stykke ingefær, omtrent 1 cm
  • 2-3 ts Kikkoman Mirin-Fu (eventuelt: 1-2 ts brunsukker)
  • 2-3 ts Kikkoman naturlig brygget soyasaus
  • nykvernet pepper
  • chilliflak
  • Til Tex-Mex kjøttbollene
  • 1 fedd hvitløk
  • 20 g cashewsnøtter
  • 300 g svin, storfe eller lammekjøtt eller en blanding
  • 5 ts Kikkoman naturlig brygget soyasaus
  • Nykvernet pepper
  • ¼ ts chillipulver
  • ¼ ts spisskummen

Slik gjør du det

  1. Til aprikoschutneyen, finhakk begge typene med aprikos, sjalottløken og hvitløken. Riv ingefæren.
  2. Kok opp alt sammen med de andre chutneyingrediensene og la småkoke uten lokk i omtrent 10 minutter, tilsett litt vann om nødvendig; chutneyen skal være tykk (bland litt om nødvendig).
  3. Til kjøttbollene, finhakk hvitløken med cashewsnøttene og bland begge med de resterende ingrediensene til kjøttbollene.
  4. Form 10-12 kjøttboller av kjøttblandingen, stek i oppvarmet olje i 10-12 minutter og server med aprikos chilli chutneyen. 

Tips:

  • Tortillachips er deilig sammen med denne.
  • - Fest kjøttbollene på små spidd for servering.

Brukte produkter i denne oppskriften

Total tid 30 min
Forberedelsestid: 10 min
Matlagingstid 20 min
2213 kJ / 528 kcal
Fett: 28,5 g
Protein: 35,4 g
Karbohydrat: 29,2 g

Ingredienser for 2 porsjon(er)

  • Til aprikos chilli chutney
  • 3 store aprikoser
  • 8 tørkede aprikoser
  • 1 liten sjalottløk
  • 1 lite fedd med hvitløk
  • 1 lite stykke ingefær, omtrent 1 cm
  • 2-3 ts Kikkoman Mirin-Fu (eventuelt: 1-2 ts brunsukker)
  • 2-3 ts Kikkoman naturlig brygget soyasaus
  • nykvernet pepper
  • chilliflak
  • Til Tex-Mex kjøttbollene
  • 1 fedd hvitløk
  • 20 g cashewsnøtter
  • 300 g svin, storfe eller lammekjøtt eller en blanding
  • 5 ts Kikkoman naturlig brygget soyasaus
  • Nykvernet pepper
  • ¼ ts chillipulver
  • ¼ ts spisskummen