
65 av 453
Tex-Mex kjøttboller med aprikos chilli chutney
Disse spicy kjøttbollene er enkle å lage og egner seg veldig godt som snack du kan servere på fest. Server med deilig fruktig aprikos chutney ved siden av.

Total tid
30 min
Forberedelsestid:
10 min
Matlagingstid
20 min
2213 kJ / 528 kcal
Fett:
28,5 g
Protein:
35,4 g
Karbohydrat:
29,2 g
Ingredienser for 2 porsjon(er)
- Til aprikos chilli chutney
- 3 store aprikoser
- 8 tørkede aprikoser
- 1 liten sjalottløk
- 1 lite fedd med hvitløk
- 1 lite stykke ingefær, omtrent 1 cm
- 2-3 ts Kikkoman Mirin-Fu (eventuelt: 1-2 ts brunsukker)
- 2-3 ts Kikkoman naturlig brygget soyasaus
- nykvernet pepper
- chilliflak
- Til Tex-Mex kjøttbollene
- 1 fedd hvitløk
- 20 g cashewsnøtter
- 300 g svin, storfe eller lammekjøtt eller en blanding
- 5 ts Kikkoman naturlig brygget soyasaus
- Nykvernet pepper
- ¼ ts chillipulver
- ¼ ts spisskummen
Slik gjør du det
- Til aprikoschutneyen, finhakk begge typene med aprikos, sjalottløken og hvitløken. Riv ingefæren.
- Kok opp alt sammen med de andre chutneyingrediensene og la småkoke uten lokk i omtrent 10 minutter, tilsett litt vann om nødvendig; chutneyen skal være tykk (bland litt om nødvendig).
- Til kjøttbollene, finhakk hvitløken med cashewsnøttene og bland begge med de resterende ingrediensene til kjøttbollene.
- Form 10-12 kjøttboller av kjøttblandingen, stek i oppvarmet olje i 10-12 minutter og server med aprikos chilli chutneyen.
Tips:
- Tortillachips er deilig sammen med denne.
- - Fest kjøttbollene på små spidd for servering.
Brukte produkter i denne oppskriften
Total tid
30 min
Forberedelsestid:
10 min
Matlagingstid
20 min
2213 kJ / 528 kcal
Fett:
28,5 g
Protein:
35,4 g
Karbohydrat:
29,2 g
Ingredienser for 2 porsjon(er)
- Til aprikos chilli chutney
- 3 store aprikoser
- 8 tørkede aprikoser
- 1 liten sjalottløk
- 1 lite fedd med hvitløk
- 1 lite stykke ingefær, omtrent 1 cm
- 2-3 ts Kikkoman Mirin-Fu (eventuelt: 1-2 ts brunsukker)
- 2-3 ts Kikkoman naturlig brygget soyasaus
- nykvernet pepper
- chilliflak
- Til Tex-Mex kjøttbollene
- 1 fedd hvitløk
- 20 g cashewsnøtter
- 300 g svin, storfe eller lammekjøtt eller en blanding
- 5 ts Kikkoman naturlig brygget soyasaus
- Nykvernet pepper
- ¼ ts chillipulver
- ¼ ts spisskummen