
Teriyaki-kylling i ovnsform

Ingredienser for 4 porsjon(er)
Teriyaki-marinade gir en velsmakende saus til en klassiker tilberedt i ovnsform. Du kan også benytte andre typer grønnsaker som du måtte ha for hånden.
- 4 store kyllinglår med skinn
- 3 mellomstore søtpoteter, skrelt og skåret i 3 cm tykke biter
- 100 ml Kikkoman Teriyaki-marinade
- 2 ss rapsolje
- 2 rødløk, kuttet i båter
- 1 rød paprika, uten kjerner og skåret i skiver
- 1 gul paprika, uten kjerner og skåret i skiver
- 200 g møre brokkolibuketter
Slik gjør du det
Forvarm stekeovnen til 220 °C/200 °C varmluft/gass: trinn 7. Ha terriyaki-marinade og olje på kyllinglårene og søtpotetene i en stor ovnsform og stek i 30 minutter.
Etter 30 minutter tilsetter du rødløken og den oppskårne paprikaen og blander alt sammen, for deretter å ha på sausen. Sett formen tilbake i stekeovnen i 15–20 minutter, tilsett deretter de møre brokkolibukettene og la det steke ferdig i 10–12 minutter til. Server deretter.
Ingredienser for 4 porsjon(er)
Teriyaki-marinade gir en velsmakende saus til en klassiker tilberedt i ovnsform. Du kan også benytte andre typer grønnsaker som du måtte ha for hånden.
- 4 store kyllinglår med skinn
- 3 mellomstore søtpoteter, skrelt og skåret i 3 cm tykke biter
- 100 ml Kikkoman Teriyaki-marinade
- 2 ss rapsolje
- 2 rødløk, kuttet i båter
- 1 rød paprika, uten kjerner og skåret i skiver
- 1 gul paprika, uten kjerner og skåret i skiver
- 200 g møre brokkolibuketter