Teriyaki-blomkålburger med halloumi
Søk
Filter
Teriyaki-blomkålburger med halloumi
Bookmark
128 av 243

Teriyaki-blomkålburger med halloumi

Teriyaki-blomkålburger med halloumi
Total tid 30 min
Forberedelsestid: 10 min
Matlagingstid 20 min
Nutrition facts (per portion): 2218 kJ / 529 kcal
Fett: 27.6 g
Protein: 26.6 g
Carbs: 45.3 g
Mettet fett: 10.7 g
Kostfiber: 7 g
Sukkerarter: 15.9 g
Salt: 4.6 g

Ingredienser for 4 porsjon(er)

  • 2 middels store blomkål, uten blader
  • 6 ss Kikkoman Teriyaki-marinade
  • 3 ss vegetabilsk olje
  • 2 rødløk, delt i 8 båter
  • 225 g halloumi (i blokk), skåret i 8 skiver
  • 3 ss lettmajones
  • 2 ts sriracha-saus
  • Saften fra en halv lime
  • 50 g ruccola
  • 4 sesamrundstykker

Slik gjør du det

Forvarm stekeovnen til 200 °C/180 °C varmluft/gass: trinn 6. Kle en stekeplate med folie.

Skjær ut to steker fra midten av blomkålen. Pass på at de holdes sammen av stilken, slik at du til slutt får 4 steker (legg de mindre delene til side for å bruke dem i en annen oppskrift). Pensle stekene med 4 spiseskjeer teriyaki-marinade.

Varm opp 1 spiseskje olje i den store pannen og stek blomkålstekene 3–4 minutter på hver side, til de er mørkebrune (dette kan gjøres fortløpende). Hell deretter stekene over stekeplaten og stek dem i 10 minutter i stekeovnen, til de er møre. 

Ha i mellomtiden en spiseskje olje til i pannen og tilsett rødløkene. Sauter dem i 5 minutter til de begynner å bli myke, tilsett så de 2 resterende spiseskjeene med teriyaki-marinade og stek i 2 minutter til, til de er blanke. Sett til side.

Tørk ut av pannen. Ha i resten av oljen og stek halloumiskivene i 2–3 minutter på hver side til de er gyllenbrune.

Bland sammen majones med sriracha-sausen og limesaften. Del rundstykkene i to og fordel litt av majonesblandingen på underdelene. Ha på en blomkålstek, 2 halloumiskiver, litt løk og ruccola og legg på overdelen av rundstykket. Server om ønskelig med pommes frites og salat.

Brukte produkter i denne oppskriften

Total tid 30 min
Forberedelsestid: 10 min
Matlagingstid 20 min
Nutrition facts (per portion): 2218 kJ / 529 kcal
Fett: 27.6 g
Protein: 26.6 g
Carbs: 45.3 g
Mettet fett: 10.7 g
Kostfiber: 7 g
Sukkerarter: 15.9 g
Salt: 4.6 g

Ingredienser for 4 porsjon(er)

  • 2 middels store blomkål, uten blader
  • 6 ss Kikkoman Teriyaki-marinade
  • 3 ss vegetabilsk olje
  • 2 rødløk, delt i 8 båter
  • 225 g halloumi (i blokk), skåret i 8 skiver
  • 3 ss lettmajones
  • 2 ts sriracha-saus
  • Saften fra en halv lime
  • 50 g ruccola
  • 4 sesamrundstykker