
Teriyaki-blomkålburger med halloumi

Ingredienser for 4 porsjon(er)
- 2 middels store blomkål, uten blader
- 6 ss Kikkoman Teriyaki-marinade
- 3 ss vegetabilsk olje
- 2 rødløk, delt i 8 båter
- 225 g halloumi (i blokk), skåret i 8 skiver
- 3 ss lettmajones
- 2 ts sriracha-saus
- Saften fra en halv lime
- 50 g ruccola
- 4 sesamrundstykker
Slik gjør du det
Forvarm stekeovnen til 200 °C/180 °C varmluft/gass: trinn 6. Kle en stekeplate med folie.
Skjær ut to steker fra midten av blomkålen. Pass på at de holdes sammen av stilken, slik at du til slutt får 4 steker (legg de mindre delene til side for å bruke dem i en annen oppskrift). Pensle stekene med 4 spiseskjeer teriyaki-marinade.
Varm opp 1 spiseskje olje i den store pannen og stek blomkålstekene 3–4 minutter på hver side, til de er mørkebrune (dette kan gjøres fortløpende). Hell deretter stekene over stekeplaten og stek dem i 10 minutter i stekeovnen, til de er møre.
Ha i mellomtiden en spiseskje olje til i pannen og tilsett rødløkene. Sauter dem i 5 minutter til de begynner å bli myke, tilsett så de 2 resterende spiseskjeene med teriyaki-marinade og stek i 2 minutter til, til de er blanke. Sett til side.
Tørk ut av pannen. Ha i resten av oljen og stek halloumiskivene i 2–3 minutter på hver side til de er gyllenbrune.
Bland sammen majones med sriracha-sausen og limesaften. Del rundstykkene i to og fordel litt av majonesblandingen på underdelene. Ha på en blomkålstek, 2 halloumiskiver, litt løk og ruccola og legg på overdelen av rundstykket. Server om ønskelig med pommes frites og salat.
Brukte produkter i denne oppskriften
Ingredienser for 4 porsjon(er)
- 2 middels store blomkål, uten blader
- 6 ss Kikkoman Teriyaki-marinade
- 3 ss vegetabilsk olje
- 2 rødløk, delt i 8 båter
- 225 g halloumi (i blokk), skåret i 8 skiver
- 3 ss lettmajones
- 2 ts sriracha-saus
- Saften fra en halv lime
- 50 g ruccola
- 4 sesamrundstykker