Tacos med fritert avokado og pokerødkål

total tid 30 min.

Ingredienser

16 porsjoner

Til fritert avokado:

2 
modne avokadoer
15 g
hvetemel
Salt, fersk malt pepper
100 ml
kikertvann (boks)
1 dl
kikertvann (boks)
Vegetabilsk olje til fritering

Til tomatillosalsaen:

100 g
syltede tomatillos
1 
hvitløkbåt
2 ss
olivenolje
2 ss
limesaft

Dessuten:

 ¼ 
rødkål
2 
chilibelger
16 
små maistortillalefser
noen korianderblad
Næringsinnhold (per porsjon): 550 kJ  /  131 kcal
4,1 g Fett
3,2 g Protein
18,4 g Karbohydrater

Tilberedning

Steg 1

Del avokadoene i to, fjern kjerne og skall og del hver halve avokado i fire. Krydre melet med salt og pepper. Pisk kikertvannet til det skummer. Vend først avokadoene i mel, deretter i kikertskum og til slutt i pankomel. Varm opp vegetabilsk olje til ca. 180 °C, friter avokadoene i den i 3–4 minutter og la dem dryppe av seg på et kjøkkenhåndkle.

Steg 2

La tomatillosene dryppe av seg til tomatillosalsaen og grovhakk dem. Skrell hvitløken og press den. Rør tomatillosene sammen med hvitløk, soyasaus, olivenolje og limesaft.

Steg 3

Fjern de ytterste bladene og stilken på kålen, skjær kålen i fine strimler og bland dem med pokesaus. Rens og vask chilien og skjær den i tynne ringer. Varm opp tortillalefsene som anvist på pakken, fyll dem med avokadoer, pokekål, chilier og koriander og server med tomatillosalsa.

Oppskrifts-ID: 230

Oppskriften som PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Del avokadoene i to, fjern kjerne og skall og del hver halve avokado i fire. Krydre melet med salt og pepper. Pisk kikertvannet til det skummer. Vend først avokadoene i mel, deretter i kikertskum og til slutt i pankomel. Varm opp vegetabilsk olje til ca. 180 °C, friter avokadoene i den i 3–4 minutter og la dem dryppe av seg på et kjøkkenhåndkle.

La tomatillosene dryppe av seg til tomatillosalsaen og grovhakk dem. Skrell hvitløken og press den. Rør tomatillosene sammen med hvitløk, soyasaus, olivenolje og limesaft.

Fjern de ytterste bladene og stilken på kålen, skjær kålen i fine strimler og bland dem med pokesaus. Rens og vask chilien og skjær den i tynne ringer. Varm opp tortillalefsene som anvist på pakken, fyll dem med avokadoer, pokekål, chilier og koriander og server med tomatillosalsa.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.