
Svinekoteletter i fruktig soyasaus

Ingredienser for 4 porsjon(er)
Til den fruktige marinaden:
- 4 ss aprikossyltetøy
- 1 ss olivenolje
- 8 ss Kikkoman naturlig brygget soyasaus (ca. 80 ml)
- 1 ts grovkvernet pepper
- 4 svinekoteletter (4 stykk à ca. 200 g)
For tilbehøret:
- 2 tomater
- 4 timiankvister
- 1 ss olivenolje
- 1 ss Kikkoman naturlig brygget soyasaus
- ½ ts tørket oregano
- 300 g tilberedt potetpuré
Slik gjør du det
- Ha for marinaden aprikossyltetøy i et høyt rørebeger, mos det sammen med olivenolje og soyasaus og bland med pepper (bruk gjerne en stavmikser).
- Vask svinekotelettene, tørk forsiktig, legg dem i en gratengform, hell marinade over og gni marinaden godt inn i kjøttet. Dekk kjøttet til med plastfolie og mariner i 40-50 minutter.
- Forvarm stekeovnen til 200 °C over-/undervarme (180 °C varmluft). Vask tomater, fjern stilken og skjær tomatene i ca. 1 cm tykke skiver.
- Ta svinekotelettene ut av marinaden (sett den øvrige marinaden til side), legg dem ved siden av hverandre på en stekeplate og stek i forvarmet ovn i ca. 10 minutter. Vask timian.
- Ta stekeplaten ut av ovnen og snu kotelettene en gang. Fordel tomatskivene rundt kotelettene, drypp på olivenolje og soyasaus, dryss på oregano og legg timian på kotelettene. Øk stekeovntemperaturen til 230 °C og stek videre i 12-15 minutter.
- Tilbered potetpuré i mellomtiden og la den øvrige marinaden koke kort inn.
- Ta stekeplaten ut av ovnen og anrett potetpuré dekorativt rundt kjøttet (fyll ev. i en sprøytepose med stjernetut). Drypp på den innkokte marinaden og server.
DENNE OPPSKRIFTEN KAN ENKELT LAGES PÅ GRILLEN, SÅ VEL SOM INDIREKTE PÅ BBQ.
Brukte produkter i denne oppskriften
Ingredienser for 4 porsjon(er)
Til den fruktige marinaden:
- 4 ss aprikossyltetøy
- 1 ss olivenolje
- 8 ss Kikkoman naturlig brygget soyasaus (ca. 80 ml)
- 1 ts grovkvernet pepper
- 4 svinekoteletter (4 stykk à ca. 200 g)
For tilbehøret:
- 2 tomater
- 4 timiankvister
- 1 ss olivenolje
- 1 ss Kikkoman naturlig brygget soyasaus
- ½ ts tørket oregano
- 300 g tilberedt potetpuré