Søk
Filter
131 av 295

Svinekoteletter i fruktig soyasaus

Svinekoteletter i fruktig soyasaus
Total tid 150 min
Forberedelsestid: 100 min
Marineringstid: 50 min
1896 kJ / 453 kcal
Fett: 16.5 g
Protein: 47.9 g
Karbohydrat: 26 g

Ingredienser for 4 porsjon(er)

Til den fruktige marinaden:

  • 4 svinekoteletter (4 stykk à ca. 200 g)

For tilbehøret:

  • 300 g tilberedt potetpuré

Slik gjør du det

  1. Ha for marinaden aprikossyltetøy i et høyt rørebeger, mos det sammen med olivenolje og soyasaus og bland med pepper (bruk gjerne en stavmikser).
  2. Vask svinekotelettene, tørk forsiktig, legg dem i en gratengform, hell marinade over og gni marinaden godt inn i kjøttet. Dekk kjøttet til med plastfolie og mariner i 40-50 minutter.
  3. Forvarm stekeovnen til 200 °C over-/undervarme (180 °C varmluft). Vask tomater, fjern stilken og skjær tomatene i ca. 1 cm tykke skiver.
  4. Ta svinekotelettene ut av marinaden (sett den øvrige marinaden til side), legg dem ved siden av hverandre på en stekeplate og stek i forvarmet ovn i ca. 10 minutter. Vask timian.
  5. Ta stekeplaten ut av ovnen og snu kotelettene en gang. Fordel tomatskivene rundt kotelettene, drypp på olivenolje og soyasaus, dryss på oregano og legg timian på kotelettene. Øk stekeovntemperaturen til 230 °C og stek videre i 12-15 minutter.
  6. Tilbered potetpuré i mellomtiden og la den øvrige marinaden koke kort inn.
  7. Ta stekeplaten ut av ovnen og anrett potetpuré dekorativt rundt kjøttet (fyll ev. i en sprøytepose med stjernetut). Drypp på den innkokte marinaden og server.

DENNE OPPSKRIFTEN KAN ENKELT LAGES PÅ GRILLEN, SÅ VEL SOM INDIREKTE PÅ BBQ.

Brukte produkter i denne oppskriften

Total tid 150 min
Forberedelsestid: 100 min
Marineringstid: 50 min
1896 kJ / 453 kcal
Fett: 16.5 g
Protein: 47.9 g
Karbohydrat: 26 g

Ingredienser for 4 porsjon(er)

Til den fruktige marinaden:

  • 4 svinekoteletter (4 stykk à ca. 200 g)

For tilbehøret:

  • 300 g tilberedt potetpuré