Søk
Filter
40 av 278

Sushi-kaker

Sushi-kaker
Total tid 30 min
Forberedelsestid: 30 min
1394 kJ / 332 kcal
Fett: 18.9 g
Protein: 13.6 g
Karbohydrat: 26.3 g

Ingredienser for 1 porsjon(er)

  • 200 g kokt sushiris
  • 2 kokte scampi, delt i to
  • 1 ss ørretrogn
  • 1 ts kaviar
  • 1 håndfull ruccolaspirer (eller hagekarse)
  • 3 sukkererter
  • ½ avokado
  • 1 snackagurk
  • 1 reddik
  • 1 gul daddeltomat
  • 100 g røkelaks
  •  
  • 2 ss majones
  • Wasabipasta etter smak
  • Til omelettstrimlene:
  • 1 ferskt egg
  • 1 ss melk
  • 1 ts potetmel
  • 2 klyper sukker
  • 1 klype salt
  • 1 ts vegetabilsk olje
  • Til de kokte shiitakesoppene:
  • 4-6 shiitake-sopp
  • 1 ss lønnesirup (eller honning)
  • 1 ss Kikkoman naturlig brygget soyasaus
  • ½ ts sukker
  • 100 ml vann 

Kikkoman naturlig brygget soyasaustil servering

 

 

Slik gjør du det

til 1 rund bakeform, 16 cm ø

  1. Til omelettstrimlene; Bland alle ingrediensene unntatt oljen i en bolle. Varm en stekepanne og smør tynt med oljen. Hell i eggeblandingen, fordel den tynt (som en pannekake) og stek på begge sider. La omeletten avkjøles og skjær i tynne strimler (ca. 2 mm).
  2. Til den kokte shiitake-soppen; Kutt stilkene av soppen. Ha soppen sammen med lønnesirup, soyasaus, sukker, og 100 ml vann i en liten panne og kok opp. Reduser varmen og la den koke til det nesten ikke er væske igjen. La den kokte shiitake-soppen avkjøles og skjær i tynne skiver (ca. 2 mm).
  3. Til grønnsakene; Vask sukkererter, kutt av endene, blansjer sukkerertene og la dem avkjøles. Klapp sukkerertene tørre og skjær på skrå i ca. 1 cm brede skiver. Skjær avokado i ca 2 mm tynne skiver. Vask agurken, skjær i tynne strimler med en potetskreller eller ostehøvel, og rull opp til spisse blomster. Vask reddiken og høvle den i tynne skiver. Vask tomaten og skjær den i fire.
  4. Til lakseblomstene, skjær røkt laks i strimler ca. 3-4 cm lange og ca. 2 cm brede. Legg kantene oppå hverandre med litt overlapping, og juster dem slik at de danner 3-4 ark. Vikle dem innover fra kanten. La lakserullene stå og åpne toppen med en finger som en blomst (5 stykker).
  5. For å avslutte, dekk bakepannen med plastfolie og fordel 1/3 av sushirisen på bunnen. Fordel avokadoskivene jevnt på toppen og fordel deretter enda 1/3 av sushirisen på toppen. Legg shiitake-soppskivene på toppen, fordel resten av sushi risen på toppen, dekk med plastfolie og trykk lett på.
  6. Til serveringen; Fjern plastfolien, legg en tallerken over sushi-kaken og snu. Fordel omelettstrimlene på sushi-kaken, legg pent på de røkte lakseblomstene på toppen og pynt med de andre ingrediensene.
  7. Rør majones sammen med wasabipasta. Pynt sushikaken med wasabi-majones på 4 steder og dryss ruccolaspirene over.
  8. Server sushi-kaken med soyasaus og nyt resultatet.

Brukte produkter i denne oppskriften

Total tid 30 min
Forberedelsestid: 30 min
1394 kJ / 332 kcal
Fett: 18.9 g
Protein: 13.6 g
Karbohydrat: 26.3 g

Ingredienser for 1 porsjon(er)

  • 200 g kokt sushiris
  • 2 kokte scampi, delt i to
  • 1 ss ørretrogn
  • 1 ts kaviar
  • 1 håndfull ruccolaspirer (eller hagekarse)
  • 3 sukkererter
  • ½ avokado
  • 1 snackagurk
  • 1 reddik
  • 1 gul daddeltomat
  • 100 g røkelaks
  •  
  • 2 ss majones
  • Wasabipasta etter smak
  • Til omelettstrimlene:
  • 1 ferskt egg
  • 1 ss melk
  • 1 ts potetmel
  • 2 klyper sukker
  • 1 klype salt
  • 1 ts vegetabilsk olje
  • Til de kokte shiitakesoppene:
  • 4-6 shiitake-sopp
  • 1 ss lønnesirup (eller honning)
  • 1 ss Kikkoman naturlig brygget soyasaus
  • ½ ts sukker
  • 100 ml vann 

Kikkoman naturlig brygget soyasaustil servering