Sushi-kaker

total tid 30 min.
30 min. tilberedningstid

til 1 rund bakeform, 16 cm ø

Ingredienser

1 porsjoner
200 g
kokt sushiris
2 
kokte scampi, delt i to
1 ss
ørretrogn
1 ts
kaviar
1 håndfull
ruccolaspirer (eller hagekarse)
3 
sukkererter
 ½ 
avokado
1 
snackagurk
1 
reddik
1 
gul daddeltomat
100 g
røkelaks
2 ss
majones
Wasabipasta etter smak

Til omelettstrimlene

1 
ferskt egg
1 ss
melk
1 ts
potetmel
2 klype
sukker
1 klype
salt
1 ts
vegetabilsk olje

Til de kokte shiitakesoppene

5 
shiitake-sopp
1 ss
lønnesirup (eller honning)
 ½ ts
sukker
1 dl
vann

Til servering

Næringsinnhold (per porsjon): 1394 kJ  /  332 kcal
18,9 g Fett
13,6 g Protein
26,3 g Karbohydrater

Tilberedning

Steg 1

Til omelettstrimlene; Bland alle ingrediensene unntatt oljen i en bolle. Varm en stekepanne og smør tynt med oljen. Hell i eggeblandingen, fordel den tynt (som en pannekake) og stek på begge sider. La omeletten avkjøles og skjær i tynne strimler (ca. 2 mm).

Steg 2

Til den kokte shiitake-soppen; Kutt stilkene av soppen. Ha soppen sammen med lønnesirup, soyasaus, sukker, og 100 ml vann i en liten panne og kok opp. Reduser varmen og la den koke til det nesten ikke er væske igjen. La den kokte shiitake-soppen avkjøles og skjær i tynne skiver (ca. 2 mm).

Steg 3

Til grønnsakene; Vask sukkererter, kutt av endene, blansjer sukkerertene og la dem avkjøles. Klapp sukkerertene tørre og skjær på skrå i ca. 1 cm brede skiver. Skjær avokado i ca 2 mm tynne skiver. Vask agurken, skjær i tynne strimler med en potetskreller eller ostehøvel, og rull opp til spisse blomster. Vask reddiken og høvle den i tynne skiver. Vask tomaten og skjær den i fire.

Steg 4

Til lakseblomstene, skjær røkt laks i strimler ca. 3-4 cm lange og ca. 2 cm brede. Legg kantene oppå hverandre med litt overlapping, og juster dem slik at de danner 3-4 ark. Vikle dem innover fra kanten. La lakserullene stå og åpne toppen med en finger som en blomst (5 stykker).

Steg 5

For å avslutte, dekk bakepannen med plastfolie og fordel 1/3 av sushirisen på bunnen. Fordel avokadoskivene jevnt på toppen og fordel deretter enda 1/3 av sushirisen på toppen. Legg shiitake-soppskivene på toppen, fordel resten av sushi risen på toppen, dekk med plastfolie og trykk lett på.

Steg 6

Til serveringen; Fjern plastfolien, legg en tallerken over sushi-kaken og snu. Fordel omelettstrimlene på sushi-kaken, legg pent på de røkte lakseblomstene på toppen og pynt med de andre ingrediensene.

Steg 7

Rør majones sammen med wasabipasta. Pynt sushikaken med wasabi-majones på 4 steder og dryss ruccolaspirene over.

Steg 8

Server sushi-kaken med soyasaus og nyt resultatet.

Oppskrifts-ID: 41

Oppskriften som PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Til omelettstrimlene; Bland alle ingrediensene unntatt oljen i en bolle. Varm en stekepanne og smør tynt med oljen. Hell i eggeblandingen, fordel den tynt (som en pannekake) og stek på begge sider. La omeletten avkjøles og skjær i tynne strimler (ca. 2 mm).

Til den kokte shiitake-soppen; Kutt stilkene av soppen. Ha soppen sammen med lønnesirup, soyasaus, sukker, og 100 ml vann i en liten panne og kok opp. Reduser varmen og la den koke til det nesten ikke er væske igjen. La den kokte shiitake-soppen avkjøles og skjær i tynne skiver (ca. 2 mm).

Til grønnsakene; Vask sukkererter, kutt av endene, blansjer sukkerertene og la dem avkjøles. Klapp sukkerertene tørre og skjær på skrå i ca. 1 cm brede skiver. Skjær avokado i ca 2 mm tynne skiver. Vask agurken, skjær i tynne strimler med en potetskreller eller ostehøvel, og rull opp til spisse blomster. Vask reddiken og høvle den i tynne skiver. Vask tomaten og skjær den i fire.

Til lakseblomstene, skjær røkt laks i strimler ca. 3-4 cm lange og ca. 2 cm brede. Legg kantene oppå hverandre med litt overlapping, og juster dem slik at de danner 3-4 ark. Vikle dem innover fra kanten. La lakserullene stå og åpne toppen med en finger som en blomst (5 stykker).

For å avslutte, dekk bakepannen med plastfolie og fordel 1/3 av sushirisen på bunnen. Fordel avokadoskivene jevnt på toppen og fordel deretter enda 1/3 av sushirisen på toppen. Legg shiitake-soppskivene på toppen, fordel resten av sushi risen på toppen, dekk med plastfolie og trykk lett på.

Til serveringen; Fjern plastfolien, legg en tallerken over sushi-kaken og snu. Fordel omelettstrimlene på sushi-kaken, legg pent på de røkte lakseblomstene på toppen og pynt med de andre ingrediensene.

Rør majones sammen med wasabipasta. Pynt sushikaken med wasabi-majones på 4 steder og dryss ruccolaspirene over.

Server sushi-kaken med soyasaus og nyt resultatet.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04
05
06
07
08

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.