Stekt tunfisk med sesamkorn

total tid 10 min.
10 min. tilberedningstid

Ingredienser

4 porsjoner
2 
tunfiskfiletstykker, hvert på 150 g og 2 cm tykkelse, uten hud
1 ss
hvit sesam
1 ss
sort sesam
1 
hvitløkfedd
20 g
ingefær
1 ss
olivenolje
Salt
Pepper

Tilbehør:

200 g
erter
200 g
små squash
1 
rødløk
Næringsinnhold (per porsjon): 640 kJ  /  152 kcal

Tilberedning

Steg 1

Skrell ingefæren og riv den i en bolle. Press hvitløken med en hvitløkspresse i samme bolle, tilføy halvparten av Kikkoman Ponzu Sitron og rør dette sammen. Legg tunfiskstykkene i sausen, vend dem i den og la dem marinere i kjøleskapet i 1 time, vend dem av og til.

Steg 2

Tilbered grønnsakene: Skrell ertene, legg dem i kokende saltvann i 4 minutter, hell vannet av, bråkjøl med kalt vann og hell dem i en salatskål. Skjær de små squashene i tynne skiver, rasp rødløken med en fin rive over squashskivene. Hell 1 spiseskje Kikkoman Ponzu Sitron over grønnsakene, bland alt sammen og sett det til side.

Steg 3

Bland hvit og sort sesam på en tallerken. Ta tunfisken ut av marinaden, la marinaden dryppe av, og vend fisken i sesamfrøene. Stek de sesampanerte fiskefiletstykkene ved sterk varme i 1 minutt på hver side. Ta fisken ut av stekepannen, hell marinaden og resten av Kikkoman Ponzu Sitron i pannen, kok i 2 minutter og ta pannen fra komfyren.
Skjær tunfisken i ca. 1 cm brede stykker, anrett grønnsakene på tallerknene, legg tunfisken på grønnsakene og drypp den varme sausen over.

Oppskrifts-ID: 269

Oppskriften som PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Skrell ingefæren og riv den i en bolle. Press hvitløken med en hvitløkspresse i samme bolle, tilføy halvparten av Kikkoman Ponzu Sitron og rør dette sammen. Legg tunfiskstykkene i sausen, vend dem i den og la dem marinere i kjøleskapet i 1 time, vend dem av og til.

Tilbered grønnsakene: Skrell ertene, legg dem i kokende saltvann i 4 minutter, hell vannet av, bråkjøl med kalt vann og hell dem i en salatskål. Skjær de små squashene i tynne skiver, rasp rødløken med en fin rive over squashskivene. Hell 1 spiseskje Kikkoman Ponzu Sitron over grønnsakene, bland alt sammen og sett det til side.

Bland hvit og sort sesam på en tallerken. Ta tunfisken ut av marinaden, la marinaden dryppe av, og vend fisken i sesamfrøene. Stek de sesampanerte fiskefiletstykkene ved sterk varme i 1 minutt på hver side. Ta fisken ut av stekepannen, hell marinaden og resten av Kikkoman Ponzu Sitron i pannen, kok i 2 minutter og ta pannen fra komfyren.
Skjær tunfisken i ca. 1 cm brede stykker, anrett grønnsakene på tallerknene, legg tunfisken på grønnsakene og drypp den varme sausen over.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.