Stekt tunfisk med sesamkorn
Søk
Filter
Bookmark
144 av 159

Stekt tunfisk med sesamkorn

Forberedelsestid: 10 min
Brennverdi (per porsjon): 640 kJ / 153 kcal

ingredienser

  • 2 tunfiskfiletstykker, hvert på 150 g og 2 cm tykkelse, uten hud  
  • 3 ss Kikkoman Ponzu sitron soyasaus
  • 1 ss hvit sesam
  • 1 ss sort sesam
  • 1 hvitløkfedd
  • 20 g ingefær
  • 1 ss olivenolje 
  • salt 
  • pepper

Tilbehør:

forberedelse

Skrell ingefæren og riv den i en bolle. Press hvitløken med en hvitløkspresse i samme bolle, tilføy halvparten av Ponzu sitron soyasausen og rør dette sammen. Legg tunfiskstykkene i sausen, vend dem i den og la dem marinere i kjøleskapet i 1 time, vend dem av og til.
 
Tilbered grønnsakene: Skrell ertene, legg dem i kokende saltvann i 4 minutter, hell vannet av, bråkjøl med kalt vann og hell dem i en salatskål. Skjær de små squashene i tynne skiver, rasp rødløken med en fin rive over squashskivene. Hell 1 spiseskje  Ponzu sitron soyasaus over grønnsakene, bland alt sammen og sett det til side.
Bland hvit og sort sesam på en tallerken. Ta tunfisken ut av marinaden, la marinaden dryppe av, og vend fisken i sesamfrøene. Stek de sesampanerte fiskefiletstykkene ved sterk varme i 1 minutt på hver side. Ta fisken ut av stekepannen, hell marinaden og resten av Ponzu sitron soyasausen i pannen, kok i 2 minutter og ta pannen fra komfyren.
Skjær tunfisken i ca. 1 cm brede stykker, anrett grønnsakene på tallerknene, legg tunfisken på grønnsakene og drypp den varme sausen over.

Brukte produkter i denne oppskriften

ingredienser

  • 2 tunfiskfiletstykker, hvert på 150 g og 2 cm tykkelse, uten hud  
  • 3 ss Kikkoman Ponzu sitron soyasaus
  • 1 ss hvit sesam
  • 1 ss sort sesam
  • 1 hvitløkfedd
  • 20 g ingefær
  • 1 ss olivenolje 
  • salt 
  • pepper

Tilbehør: