Søk
Filter
268 av 458

Stekt ris med egg

Stekt ris med egg og grønnsaker er en smakfull klassiker.

Stekt ris med egg
Total tid 30 min
Forberedelsestid: 20 min
Matlagingstid 10 min
2233 kJ / 533 kcal
Fett: 36,5 g
Protein: 12,8 g
Karbohydrat: 35,2 g

Ingredienser for 2 porsjon(er)

  • 5 ss olje til steking, f.eks. olivenolje eller rapsolje
  • 1 finhakket liten rød chili
  • 1 gulrot i terninger
  • 1 løk i terninger
  • ½ finhakket bunt vårløk
  • 2 sammenpiskede egg
  • 1 finhakket fedd hvitløk
  • 15 g finhakket ingefær
  • 200 g kokt, avkjølt basmatiris

Til topping:

  • 2 finhakket vårløk
  • Koriander

Slik gjør du det

  1. Stek chili i 1 ss varm olje i en wokpanne eller stekepanne, og sett til side.
  2. Ha gulrot og løk med 1 ss olje i pannen og stek raskt.
  3. Tilsett vårløk, stek raskt og sett alt til side.
  4. Tørk stekepannen ren.
  5. Stek eggene raskt i 1 ss varm olje, og sett til side.
  6. Stek ingefær og hvitløk i den varme oljen. Tilsett ris og stek.
  7. Tilsett de stekte grønnsakene og stek kort. Fold inn egget og smak til med Kikkoman soyasaus og Kikkoman sesamolje.
  8. Topp med vårløk og koriander.


Tips: Det er viktig med høy temperatur når du tilbereder wok. Vær forsiktig når oljen er varm – fuktige ingredienser kan få oljen til å flamme opp.

Lag wok i porsjoner når du skal lage store mengder – da får du best resultat.

Total tid 30 min
Forberedelsestid: 20 min
Matlagingstid 10 min
2233 kJ / 533 kcal
Fett: 36,5 g
Protein: 12,8 g
Karbohydrat: 35,2 g

Ingredienser for 2 porsjon(er)

  • 5 ss olje til steking, f.eks. olivenolje eller rapsolje
  • 1 finhakket liten rød chili
  • 1 gulrot i terninger
  • 1 løk i terninger
  • ½ finhakket bunt vårløk
  • 2 sammenpiskede egg
  • 1 finhakket fedd hvitløk
  • 15 g finhakket ingefær
  • 200 g kokt, avkjølt basmatiris

Til topping:

  • 2 finhakket vårløk
  • Koriander