Stekt ris med egg

total tid 30 min.
20 min. tilberedningstid
10 min. koketid

Stekt ris med egg og grønnsaker er en smakfull klassiker.

Ingredienser

2 porsjoner
1 
olje til steking, f.eks. olivenolje eller rapsolje
1 
finhakket liten rød chili
1 
gulrot i terninger
 ½ bunt
løk i terninger
2 
finhakket bunt vårløk
1 
sammenpiskede egg
15 g
finhakket fedd hvitløk
200 g
finhakket ingefær
5 ss
kokt, avkjølt basmatiris

Til topping:

2 
finhakket vårløk
3 
Koriander
Næringsinnhold (per porsjon): 2233 kJ  /  533 kcal
36,5 g Fett
12,8 g Protein
35,2 g Karbohydrater

Tilberedning

Steg 1

Stek chili i 1 ss varm olje i en wokpanne eller stekepanne, og sett til side.

Steg 2

Ha gulrot og løk med 1 ss olje i pannen og stek raskt. Tilsett vårløk, stek raskt og sett alt til side.

Steg 3

Tørk stekepannen ren.

Steg 4

Stek eggene raskt i 1 ss varm olje, og sett til side.

Steg 5

Stek ingefær og hvitløk i den varme oljen. Tilsett ris og stek.

Steg 6

Tilsett de stekte grønnsakene og stek kort. Fold inn egget og smak til med Kikkoman Soyasaus og Kikkoman Sesamolje.  Tilsett de stekte grønnsakene og stek kort. Fold inn egget og smak til med Kikkoman Soyasaus og Kikkoman Sesamolje​​​​​​​.

Tips

 Det er viktig med høy temperatur når du tilbereder wok. Vær forsiktig når oljen er varm – fuktige ingredienser kan få oljen til å flamme opp.

Lag wok i porsjoner når du skal lage store mengder – da får du best resultat.

Oppskrifts-ID: 929

Oppskriften som PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Stek chili i 1 ss varm olje i en wokpanne eller stekepanne, og sett til side.

Ha gulrot og løk med 1 ss olje i pannen og stek raskt. Tilsett vårløk, stek raskt og sett alt til side.

Tørk stekepannen ren.

Stek eggene raskt i 1 ss varm olje, og sett til side.

Stek ingefær og hvitløk i den varme oljen. Tilsett ris og stek.

Tilsett de stekte grønnsakene og stek kort. Fold inn egget og smak til med Kikkoman Soyasaus og Kikkoman Sesamolje.  Tilsett de stekte grønnsakene og stek kort. Fold inn egget og smak til med Kikkoman Soyasaus og Kikkoman Sesamolje​​​​​​​.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04
05
06

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.