
268 av 458
Stekt ris med egg
Stekt ris med egg og grønnsaker er en smakfull klassiker.

Total tid
30 min
Forberedelsestid:
20 min
Matlagingstid
10 min
2233 kJ / 533 kcal
Fett:
36,5 g
Protein:
12,8 g
Karbohydrat:
35,2 g
Ingredienser for 2 porsjon(er)
- 5 ss olje til steking, f.eks. olivenolje eller rapsolje
- 1 finhakket liten rød chili
- 1 gulrot i terninger
- 1 løk i terninger
- ½ finhakket bunt vårløk
- 2 sammenpiskede egg
- 1 finhakket fedd hvitløk
- 15 g finhakket ingefær
- 200 g kokt, avkjølt basmatiris
Til topping:
- 2 finhakket vårløk
- Koriander
Slik gjør du det
- Stek chili i 1 ss varm olje i en wokpanne eller stekepanne, og sett til side.
- Ha gulrot og løk med 1 ss olje i pannen og stek raskt.
- Tilsett vårløk, stek raskt og sett alt til side.
- Tørk stekepannen ren.
- Stek eggene raskt i 1 ss varm olje, og sett til side.
- Stek ingefær og hvitløk i den varme oljen. Tilsett ris og stek.
- Tilsett de stekte grønnsakene og stek kort. Fold inn egget og smak til med Kikkoman soyasaus og Kikkoman sesamolje.
- Topp med vårløk og koriander.
Tips: Det er viktig med høy temperatur når du tilbereder wok. Vær forsiktig når oljen er varm – fuktige ingredienser kan få oljen til å flamme opp.
Lag wok i porsjoner når du skal lage store mengder – da får du best resultat.
Brukte produkter i denne oppskriften
Total tid
30 min
Forberedelsestid:
20 min
Matlagingstid
10 min
2233 kJ / 533 kcal
Fett:
36,5 g
Protein:
12,8 g
Karbohydrat:
35,2 g
Ingredienser for 2 porsjon(er)
- 5 ss olje til steking, f.eks. olivenolje eller rapsolje
- 1 finhakket liten rød chili
- 1 gulrot i terninger
- 1 løk i terninger
- ½ finhakket bunt vårløk
- 2 sammenpiskede egg
- 1 finhakket fedd hvitløk
- 15 g finhakket ingefær
- 200 g kokt, avkjølt basmatiris
Til topping:
- 2 finhakket vårløk
- Koriander