Stekt kylling med aubergine og cashewnøtter

total tid 30 min.
20 min. tilberedningstid
10 min. koketid

Rask middag? Stekt kylling med aubergine er lett å like!

Ingredienser

2 porsjoner
250 g
kylling i strimler
1 
liten aubergine i strimler
1 
rødløk i strimler
50 g
sopp i båter
1 
grovhakket vårløk
2 
finhakkede fedd hvitløk
15 g
finhakket ingefær
5 ss
olje til steking, f.eks. olivenolje eller rapsolje
50 ml
østerssaus
50 g
ristede cashewnøtter
 ½ 
lime

Til topping:

Koriander
2 
finhakket vårløk
Næringsinnhold (per porsjon): 3043 kJ  /  726 kcal
43,5 g Fett
37,3 g Protein
42 g Karbohydrater

Tilberedning

Steg 1

Kok opp vann i en wokpanne eller stekepanne.

Steg 2

Ha kyllingen i vannet og kok i ca. 12 minutter. Legg kyllingen deretter i et dørslag og la vannet renne av. Skyll wokpannen og tørk den ren.

Steg 3

Varm opp 3 ss olje i wokpannen og stek auberginen. Tilsett soppen og stek raskt.

Steg 4

Tilsett vårløk og rødløk og stek kort. Sett grønnsakene til side.

Steg 5

Ha resten av oljen i pannen og stek kyllingkjøttet raskt til det får farge, sett det deretter til side.

Steg 6

Ha hvitløk og ingefær i pannen og stek til hvitløken er blank.

Steg 7

Tilsett kyllingen igjen og rør sammen.

Steg 8

Tilsett grønnsakene og stek kort.

Steg 9

Tilsett østerssaus, Kikkoman soyasaus og Kikkoman ristet sesamolje og bland godt sammen.

Steg 10

Vend inn halvparten av cashewnøttene. Press over saften av lime.

Steg 11

Topp med koriander, resten av cashewnøttene og vårløk.

Tips:

Det er viktig med høy temperatur når du tilbereder wok. Vær forsiktig når oljen er varm – fuktige ingredienser kan få oljen til å flamme opp.

Lag wok i porsjoner når du skal lage store mengder – da får du best resultat.

Oppskrifts-ID: 930

Oppskriften som PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Kok opp vann i en wokpanne eller stekepanne.

Ha kyllingen i vannet og kok i ca. 12 minutter. Legg kyllingen deretter i et dørslag og la vannet renne av. Skyll wokpannen og tørk den ren.

Varm opp 3 ss olje i wokpannen og stek auberginen. Tilsett soppen og stek raskt.

Tilsett vårløk og rødløk og stek kort. Sett grønnsakene til side.

Ha resten av oljen i pannen og stek kyllingkjøttet raskt til det får farge, sett det deretter til side.

Ha hvitløk og ingefær i pannen og stek til hvitløken er blank.

Tilsett kyllingen igjen og rør sammen.

Tilsett grønnsakene og stek kort.

Tilsett østerssaus, Kikkoman soyasaus og Kikkoman ristet sesamolje og bland godt sammen.

Vend inn halvparten av cashewnøttene. Press over saften av lime.

Topp med koriander, resten av cashewnøttene og vårløk.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.