
Stekt kylling med aubergine og cashewnøtter
Rask middag? Stekt kylling med aubergine er lett å like!

Ingredienser for 2 porsjon(er)
- 250 g kylling i strimler
- 5 ss olje til steking, f.eks. olivenolje eller rapsolje
- 1 liten aubergine i strimler
- 50 g sopp i båter
- 1 grovhakket vårløk
- 1 rødløk i strimler
- 2 finhakkede fedd hvitløk
- 15 g finhakket ingefær
- 50 ml østerssaus
- 2 ss Kikkoman naturlig brygget soyasaus
- 1 ss Kikkoman Ristet sesamolje
- 50 g ristede cashewnøtter
- ½ lime
Til topping:
- Koriander
- 2 finhakket vårløk
Slik gjør du det
- Kok opp vann i en wokpanne eller stekepanne.
- Ha kyllingen i vannet og kok i ca. 12 minutter. Legg kyllingen deretter i et dørslag og la vannet renne av. Skyll wokpannen og tørk den ren.
- Varm opp 3 ss olje i wokpannen og stek auberginen. Tilsett soppen og stek raskt.
- Tilsett vårløk og rødløk og stek kort. Sett grønnsakene til side.
- Ha resten av oljen i pannen og stek kyllingkjøttet raskt til det får farge, sett det deretter til side.
- Ha hvitløk og ingefær i pannen og stek til hvitløken er blank.
- Tilsett kyllingen igjen og rør sammen.
- Tilsett grønnsakene og stek kort.
- Tilsett østerssaus, Kikkoman soyasaus og Kikkoman ristet sesamolje og bland godt sammen.
- Vend inn halvparten av cashewnøttene. Press over saften av lime.
- Topp med koriander, resten av cashewnøttene og vårløk.
Tips: Det er viktig med høy temperatur når du tilbereder wok. Vær forsiktig når oljen er varm – fuktige ingredienser kan få oljen til å flamme opp.
Lag wok i porsjoner når du skal lage store mengder – da får du best resultat.
Brukte produkter i denne oppskriften
Ingredienser for 2 porsjon(er)
- 250 g kylling i strimler
- 5 ss olje til steking, f.eks. olivenolje eller rapsolje
- 1 liten aubergine i strimler
- 50 g sopp i båter
- 1 grovhakket vårløk
- 1 rødløk i strimler
- 2 finhakkede fedd hvitløk
- 15 g finhakket ingefær
- 50 ml østerssaus
- 2 ss Kikkoman naturlig brygget soyasaus
- 1 ss Kikkoman Ristet sesamolje
- 50 g ristede cashewnøtter
- ½ lime
Til topping:
- Koriander
- 2 finhakket vårløk