Stekt kylling med aubergine og cashewnøtter
Søk
Filter
60 av 324

Stekt kylling med aubergine og cashewnøtter

Rask middag? Stekt kylling med aubergine er lett å like!

Stekt kylling med aubergine og cashewnøtter
Total tid 30 min
Forberedelsestid: 20 min
Matlagingstid 10 min
3043 kJ / 726 kcal
Fett: 43,5 g
Protein: 37,3 g
Karbohydrat: 42 g

Ingredienser for 2 porsjon(er)

  • 250 g kylling i strimler   
  • 5 ss olje til steking, f.eks. olivenolje eller rapsolje
  • 1 liten aubergine i strimler
  • 50 g sopp i båter  
  • 1 grovhakket vårløk
  • 1 rødløk i strimler
  • 2 finhakkede fedd hvitløk
  • 15 g finhakket ingefær
  • 50 g ristede cashewnøtter
  • ½ lime

Til topping:

  • Koriander
  • 2 finhakket vårløk

Slik gjør du det

  1. Kok opp vann i en wokpanne eller stekepanne.
  2. Ha kyllingen i vannet og kok i ca. 12 minutter. Legg kyllingen deretter i et dørslag og la vannet renne av. Skyll wokpannen og tørk den ren.
  3. Varm opp 3 ss olje i wokpannen og stek auberginen. Tilsett soppen og stek raskt.
  4. Tilsett vårløk og rødløk og stek kort. Sett grønnsakene til side.
  5. Ha resten av oljen i pannen og stek kyllingkjøttet raskt til det får farge, sett det deretter til side.
  6. Ha hvitløk og ingefær i pannen og stek til hvitløken er blank.
  7. Tilsett kyllingen igjen og rør sammen.
  8. Tilsett grønnsakene og stek kort.
  9. Tilsett østerssaus, Kikkoman soyasaus og Kikkoman ristet sesamolje og bland godt sammen.
  10. Vend inn halvparten av cashewnøttene. Press over saften av lime.
  11. Topp med koriander, resten av cashewnøttene og vårløk.
     

Tips: Det er viktig med høy temperatur når du tilbereder wok. Vær forsiktig når oljen er varm – fuktige ingredienser kan få oljen til å flamme opp.

Lag wok i porsjoner når du skal lage store mengder – da får du best resultat.

Total tid 30 min
Forberedelsestid: 20 min
Matlagingstid 10 min
3043 kJ / 726 kcal
Fett: 43,5 g
Protein: 37,3 g
Karbohydrat: 42 g

Ingredienser for 2 porsjon(er)

  • 250 g kylling i strimler   
  • 5 ss olje til steking, f.eks. olivenolje eller rapsolje
  • 1 liten aubergine i strimler
  • 50 g sopp i båter  
  • 1 grovhakket vårløk
  • 1 rødløk i strimler
  • 2 finhakkede fedd hvitløk
  • 15 g finhakket ingefær
  • 50 g ristede cashewnøtter
  • ½ lime

Til topping:

  • Koriander
  • 2 finhakket vårløk