Stekt Gyoza med 3 sauser

total tid 60 min.
60 min. tilberedningstid

Gyoza er japanske dumplings. I denne enkle oppskriften med kjøttdeig og grønnsaker stekes de lett til de er gylne og sprø på den ene siden. Server med en eller flere av dippsausene.

Ingredienser

4 porsjoner
1 
pakke Gyozapapir/runde wonton-ark (kjøpes ferdig)

Fyll:

200 g
spisskål (eller kinakål)
1 ts
salt
160 g
kjøttdeig av svin eller kylling
3 
vårløk, finhakket
2 
hvitløkfedd, finhakket
1 ss
ingefær, finhakket
1 ts
sesamolje
1 ts
sukker
1 ts
hvitpepper
1 ss
mel + vann
nøytral olje til steking
vann til damping
Næringsinnhold (per porsjon): 1464 kJ  /  349 kcal
16 g Fett
11,6 g Protein
38,4 g Karbohydrater

Tilberedning

Steg 1

Finsnitt spisskål, ha den i en bolle og tilsett 1 ts salt. Sett til side. Ha kjøttdeigen over i en annen bolle og bland inn vårløk, hvitløk, ingefær, Kikkoman Soyasaus, sesamolje, sukker og pepper til en kjøttfarse.

Steg 2

Klem ut så mye vann du klarer av spisskålen og legg det over på kjøkkenpapir så det kan renne av. Bland spisskålen inn i kjøttfarsen.

Steg 3

Legg ca. 1 ts av fyllet på hvert gyozapapir. Fukt kanten med kaldt vann og brett til en halvmåne over fyllet. Press kanten godt sammen for å forsegle fyllet. Her finnes det flere måter å forsegle på. Et alternativ er å brette kanten med 5-6 overlappende folder. Legg de ferdige gyozaene over på et bakepapir og dekk til med plastfolie. Gjenta til alt fyllet er brukt opp.

Steg 4

Dypp undersiden av gyozaene lett i litt mel før steking for ekstra god stekeskorpe.

Steg 5

Varm opp en stekepanne med lokk på middels varme. Ha i 1 ss olje og legg i 8-10 gyozaer. La steke til de har fått en gyllen skorpe på undersiden. Bland ½-1 dl vann med 1 ss mel. Hell blandingen over i stekepannen, sett på lokk og la dampe et par minutter, til vannet har fordampet (ca. 3 minutter).

Steg 6

Når vannet har fordampet, tilsett 1 ss olje og stek videre til bunnen av gyozaen er sprø og gyllenbrun. Tilbered de resterende gyozaene på samme måte.

Steg 7

Legg gyozaene opp ned på en tallerken og server med sausene. 

Dippsauser:

Variant 1: 1 ss Kikkoman naturlig brygget soyasaus, 2 ss majones, 1 ts tahini og 1 ts honning

Variant 2: 1 ½ ss Kikkoman naturlig brygget soyasaus, 1 ½ ss eddik og ½ ts Chiliolje

Variant 3: Kikkoman Ponzu Sitron

Oppskrifts-ID: 80

Oppskriften som PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Finsnitt spisskål, ha den i en bolle og tilsett 1 ts salt. Sett til side. Ha kjøttdeigen over i en annen bolle og bland inn vårløk, hvitløk, ingefær, Kikkoman Soyasaus, sesamolje, sukker og pepper til en kjøttfarse.

Klem ut så mye vann du klarer av spisskålen og legg det over på kjøkkenpapir så det kan renne av. Bland spisskålen inn i kjøttfarsen.

Legg ca. 1 ts av fyllet på hvert gyozapapir. Fukt kanten med kaldt vann og brett til en halvmåne over fyllet. Press kanten godt sammen for å forsegle fyllet. Her finnes det flere måter å forsegle på. Et alternativ er å brette kanten med 5-6 overlappende folder. Legg de ferdige gyozaene over på et bakepapir og dekk til med plastfolie. Gjenta til alt fyllet er brukt opp.

Dypp undersiden av gyozaene lett i litt mel før steking for ekstra god stekeskorpe.

Varm opp en stekepanne med lokk på middels varme. Ha i 1 ss olje og legg i 8-10 gyozaer. La steke til de har fått en gyllen skorpe på undersiden. Bland ½-1 dl vann med 1 ss mel. Hell blandingen over i stekepannen, sett på lokk og la dampe et par minutter, til vannet har fordampet (ca. 3 minutter).

Når vannet har fordampet, tilsett 1 ss olje og stek videre til bunnen av gyozaen er sprø og gyllenbrun. Tilbered de resterende gyozaene på samme måte.

Legg gyozaene opp ned på en tallerken og server med sausene. 

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04
05
06
07

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.